Hipertensiune arterială și diabet

Hipertensiune arterială și diabet

Știați că tot mai multe persoane cu vârste de peste 45 de ani se confruntă cu probleme cronice de sănătate, cum ar fi hipertensiunea arterială și diabetul?

De ce se întâmplă acest lucru?

Diversele boli cronice apar după vârsta de 45 de ani, întrucât metabolismul încetinește, masa musculară se reduce, încep să apară durerile articulare. Medicii ne spun că inflamația și rezistența la insulină provocate de îmbătrânire, stres și dietă sunt doi factori principali.

La Centrul de Sănătate ”Sfântul Nectarie ”, situat în Bulevardul Uverturii nr. 81, dispunem de:

De la începutul anului, la Centrul de Sănătate ”Sfântul Nectarie” am înregistrat peste 1800 de vizite la Cabinetul de Cardiologie și peste 500 la Cabinetul de Diabet Zaharat, Nutritie și Boli Metabolice.

Programările se fac la 031.9593 sau pe nectarie6.ro, iar consultațile sunt gratuite dacă vii cu bilet de trimitere de la medicul de familie.

Stresul și alimentația nesănătoasă, factori de risc pentru bolile cronice la vârsta a doua

Stresul cronic afectează multe funcții ale organismului, printre care digestia și hormonii care contribuie la starea de bine.

Acest lucru, la rândul său, poate duce la inflamația intestinului și, prin urmare, la inflamația corpului. Oamenii procesează această inflamație diferit, unii pot dezvolta artrită, de exemplu, în timp ce alții dezvoltă boli de inimă. Dacă pe lângă stresul cronic se adaugă și o alimentație dezechilibrată, se înțelege și mai bine cauza apariției bolilor cronice după vârsta de 45 de ani.

Toate bolile cronice au drept cauză fundamentală inflamația cronică.

Cum se poate îmbunătăți starea de sănătate la vârsta a doua?

Renunțarea la fumat, scăderea consumului de alcool și sporirea exercițiilor fizice sunt principalele modalități prin care oamenii pot menține o sănătate bună la orice vârstă. Foarte important este consumul de alimente integrale, legumele, fructele, peștele și ouăle.

Totodată, importante sunt hidratarea adecvată și somnul odihnitor - de 8 ore în fiecare noapte, precum și scăderea stresului prin diverse metode: exerciții de respirație, plimbări, lectură, timp petrecut cu persoane dragi.

 

Data publicării: Miercuri, 28 iun 2023