Ce știm despre cancerul de colon?

Ce știm despre cancerul de colon?

Cancerul de colon poate fi tratat eficient, rata de vindecare fiind de 90%, dacă este diagnosticat la timp.

De ce apare?
Cancerul colorectal este rezultatul unei interacțiuni complexe între factorii de mediu și susceptibilitatea genetică.

Cum se pune diagnosticul?
Medicul gastroenterolog este cel care în urma unui control decide efectuarea unui screening pentru cancer colonic (colonoscopie) pentru pacienții sănătoși, asimptomatici sau cu simptome ușoare.

Se poate preveni?
Cancerul de colon poate fi prevenit abordând un stil de viață sănătos și realizând anual un control de rutină la Gastroenetologie.

Dacă ai nevoie de ajutor specializat, suntem în Bulevardul Uverturii Nr. 81, Sector 6, București. Programează un consult de specialitate la numărul de telefon 031 9593 și verifică-ți starea de sănătate la timp!

Ce înseamnă colonoscopia?
Colonoscopia  este o investigație invazivă prin intermediul căreia un tub flexibil este introdus în colon prin rect și poate fi vizualizat aspectul mucoasei ce căptușeste toată lungimea colonului. În cazul în care se identifică formațiuni sau polipi, medicul va preleva biopsii pentru efectuarea examenului histopatologic. Colonoscopia este recomandată  persoanelor trecute de 50 de ani, dar și mai devreme dacă au istoric familial sau antecedente de cancer de colon.

Nu aștepta să apară simptomele pentru a face o investigație, mai ales dacă există un istoric familial de cancer!

Data publicării: Vineri, 9 sep 2022