Aproape 500 de persoane și-au testat ieri gratuit tensiunea arterială, în Sectorul 6

Aproape 500 de persoane și-au testat ieri gratuit tensiunea arterială, în Sectorul 6

Ieri, 15 mai 2019, aproape 500 de persoane au beneficiat de măsurarea tensiunii arteriale în cadrul unei acțiuni organizate în cele nouă puncte de informare și asistență din Sectorul 6. Evenimentul face parte din Campania ”Luptă împotriva hipertensiunii!” derulată de Școala Postliceală Atlas în parteneriat cu Centrul de Sănătate Multifuncțional „Sfântul Nectarie”, aflat în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6.

Acțiunea de testare și informare a publicului larg marchează Ziua Mondială de Luptă Împotriva a Hipertensiunii Arteriale, celebrată anual la data de 17 Mai. Scopul este sensibilizarea populaţiei asupra efectelor tensiunii arteriale crescute și încurajarea cetăţenilor să prevină şi să controleze această boală. Numită și ucigașul tăcut, întrucât poate evolua fără simptome, hipertensiunea arterială reprezintă creșterea presiunii sângelui peste limita normală, putând astfel cauza afecțiuni ale inimii, creierului, rinichilor și ochilor. Netratată sau tratată necorespunzător, poate duce la complicații severe precum invaliditatea, sau fatale cum ar fi infarctul sau atacul cerebral.

”În Sectorul 6, ne dorim o comunitate puternică și sănătoasă, iar această acțiune a fost menită să promoveze măsurarea corectă și constantă a tensiunii arteriale, ca modalitate de prevenire și menținere sub control a hipertensiunii. Venind în întâmpinarea solicitărilor multor cetățeni, la Centrul de Sănătate Multifuncțional <Sfântul Nectarie> am deschis recent Cabinetul de Cardiologie, unde toată lumea poate beneficia de consultații gratuite, pe baza trimiterii de la medicul de familie. Nu amânați verificarea stării de sănătate!” a spus primarul Gabriel Mutu.

Potrivit statisticilor Institutului Național de Sănătate Publică, hipertensiunea arterială este principalul factor de risc în apariția bolilor cardiovasculare și este prima cauză de deces din România.

Echipele Școlii Postliceale Atlas, formate din elevi și profesori, s-au aflat în centrele de informare și asistență în intervalul orar 11:00 – 18:00.

Încă de anul trecut, Primăria Sectorului 6 a pus la dispoziția membrilor comunității nouă puncte de informare și asistență, deschise de luni până vineri, între orele 10:00 – 18:00 și sâmbăta, între orele 10:00 – 14:00, care oferă tuturor celor care le trec pragul servicii de asistență și informații generale privind activitatea desfășurată de autoritatea publică locală.

Centrul de Sănătate Multifuncțional ”Sfântul Nectarie” oferă diagnostic și expertiză medicală în numeroase specialități. Pentru programări sau informații suplimentare, puteți suna la numărul 031.9593, de luni până vineri, între orele 08.00-20.00.

Data publicării: Joi, 16 mai 2019