"Obiceiurile bune se formează din copilărie” – o campanie de prevenție în rândul copiilor și adolescenților din Sectorul 6

"Obiceiurile bune se formează din copilărie” – o campanie de prevenție în rândul copiilor și adolescenților din Sectorul 6

Pentru al doilea an consecutiv, Centrul de Sănătate “Sfântul Nectarie” și Agenția Națională Antidrog derulează campania "Obiceiurile bune se formează din copilărie", în cadrul proiectului "Prevenție prin informare".

În perioada aprilie-decembrie 2024, un medic stomatolog, un medic diabetolog și un specialist al Agenției Naționale Antidrog se vor deplasa în unitățile de învățământ de pe raza Sectorului 6,  pentru a purta discuții cu preșcolarii și elevii ciclului gimnazial și liceal.

Specialiștii îi vor învăța pe elevi obiceiurile sănătoase care țin de alimentație și igiena dentară, pericolul consumului de alcool, tutun sau droguri, vor purta discuții libere cu aceștia și îi vor îndemna să transmită în familie și grupul de prieteni toate lecțiile învățate.

Campania a pornit de la ideea că obiceiurile sănătoase se deprind de la vârste cât mai fragede și că sănătatea adultului depinde în mare măsură de stilul de viață pe care l-a avut încă din perioada copilăriei. Informarea și limitarea unor obiceiuri nesănătoase în această etapă a vieții vor genera efecte benefice pe termen lung, atât la nivel individual, cât și la nivelul societății.

Apropierea de medici face ca vizitele pentru controalele preventive în cabinetele medicale să fie mai confortabile pentru cei mici, copiii fiind încurajați să fie mai atenți la factorii de risc ce le pot afecta sănătatea pentru tot restul vieții.

Inițiativa își propune să aducă beneficii pe termen lung pentru sănătatea și bunăstarea comunității Sectorului 6, să producă  modificări de comportament dezirabil și să implice elevii de vârstă școlară în propagarea unor mesaje de viață sănătoasă.

În anul 2023, peste 800 de copii și elevi din școlile, grădinițele și liceele din Sectorul 6 au fost instruiți cu informații esențiale pentru promovarea unui stil de viață sănătos. Acest demers i-a ajutat să devină mai conștienți de importanța adoptării și menținerii sănătății lor.

Centrul de Sănătate “Sfântul Nectarie” este o unitate medicală aflată în subordinea Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 și Primăria Sectorului 6. Cu sediul în Bulevardul Uverturii nr . 81, centrul oferă o gama largă de diagnostice și tratamente în regim ambulatoriu, precum și servicii de medicina muncii, psihologie clinică sau planificare familială.

Pentru programări sau alte informații vă rugăm să apelați numărul de telefon 031 9593.

Campania lunii MARTIE. IGIENIZARE DENTARĂ doar la 130 LEI!

Data publicării: Miercuri, 10 apr 2024