Ziua Internațională a Hemofiliei

Astăzi, pe 17 aprilie, sărbătorim Ziua Internațională a Hemofiliei, un moment de conștientizare și solidaritate pentru persoanele afectate de această tulburare de coagulare a sângelui.

În cadrul Centrului de Sănătate “Sfântul Nectarie”, ne concentrăm pe promovarea sănătății și bunăstării pacienților noștri. Unul dintre obiectivele noastre principale este să subliniem importanța sănătății și să sprijinim persoanele care trăiesc cu hemofilie.

Potrivit celor mai recente date ale Asociației Române de Hemofilie, 1015 persoane cu hemofilie sunt înregistrate și primesc tratament prin programul național de hemofilie și talasemie. În ceea ce privește tratamentul, și în anul 2023 România rămâne mult sub media europeană în ceea ce priveşte cantitatea tratamentului pentru această afecțiune.

Hemofilia este o afecțiune ereditară rară, caracterizată prin incapacitatea organismului de a coagula corect sângele. Acest lucru poate duce la sângerări severe și dificil de controlat, care pot apărea în urma unor leziuni minore sau chiar în absența unor traume evidente. Persoanele cu hemofilie necesită o gestionare specializată a sănătății și un suport continuu pentru a putea trăi o viață activă și plină de speranță. Un tratament eficient ar duce la îmbunătățirea modului în care pacientul urmează în mod corect sfatul medicului, precum şi la un impact pozitiv asupra calităţii vieţii prin reducerea numărului şi a severităţii episoadelor hemoragice.

Vino la un control la cabinetul de medicină internă din Centrul de Sănătate “Sfântul Nectarie“ situat în Bulevardul Uverturii nr. 81, sector 6.

Consultația este gratuită cu bilet de trimitere de la medicul de familie.

Pentru o programare sună la 031.9593 sau completează formularul online de programări și te sunăm noi!

Centrul de Sănătate “Sfântul Nectarie” este o unitate medicală aflată în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 și a Primăriei Sectorului 6, unde cetăţenii pot beneficia de consultații și tratamente medicale de calitate decontate prin CASMB, iar persoanele cu venituri mici din comunitate, au parte de servicii medicale gratuite sau cu plată parțială.

Data publicării: Miercuri, 17 apr 2024