Află despre igiena dentară a celor mici! 2` de 2 x / zi = Secretul dinților sănătoși

Află despre igiena dentară a celor mici! 2` de 2 x / zi = Secretul dinților sănătoși

Luni, 21 martie 2022, Andrei Niță, medic stomatolog la Centrul de Sănătate ”Sfântul Nectarie” vă așteaptă în incinta Plaza România, la etajul 1, zona Rotonda, în intervalul orar 12.30 – 14.30, pentru a-i învăța pe cei mici toate tehnicile corecte ale periajului dentar.

Evenimentul va fi realizat în parteneriat cu Plaza România și este prilejuit de Ziua Mondială a Sănătății Orale, adresându-se în primul rând copiilor, dar și părinților sau bunicilor.

An de an, Centrul de Sănătate ”Sfântul Nectarie” organizează campanii de conștientizare, din dorința de a atrage atenția asupra necesității şi importanţei periajului dentar. Un obicei sănătos, fixat de la cele mai fragede vârste are șanse foarte mari să fie menținut pe parcursul întregii vieți.

Prichindeii vor primi o periuță de dinți și un orar care îi va responsabiliza și va contribui la crearea unei rutine în vederea menţinerii sănătăţii orale.

Sună la 031.9593 și fixează o programare la stomatologie în Centrul de Sănătate “Sfântul Nectarie”, din Bulevardul Uverturii nr.81, sector 6.

Deşi asigurarea igienei orale ar trebui să facă parte din rutina zilnică a fiecărei persoane, indiferent de vârstă, din păcate România se află pe ultimele locuri din Europa la acest capitol.

Studiile arată că 19% din populaţia ţării (adică 1 din 5 persoane), cu precădere populaţia provenită din mediul rural, nu s-a spălat niciodată pe dinţi.

Aceleaşi studii spun că într-un an, un român folosește, în medie, mai puțin de două tuburi de pastă de dinți. Astfel s-a ajuns ca 72% dintre români să aibă probleme cu dantura (carii, tartru, halenă).

Data publicării: Vineri, 18 mar 2022