Ziua Mondială a Vederii - 12 octombrie 2023

Ziua Mondială a Vederii - 12 octombrie 2023

Cum să îți dai seama dacă ai nevoie de ochelari sau ai ochelarii nepotriviți?

În majoritatea cazurilor pierderea bruscă a vederii nu are loc peste noapte. Odată cu îmbătrânirea, mușchii ce controlează modul în care irisul se extinde sau se contractă slăbesc.

Care sunt semnele că ai nevoie de ochelari?

  • Te confrunți cu dureri de cap frecvente.
  • Îți miști frecvent globii oculari, fără un motiv anume.
  • Ai vederea încețoșată, simți ochii obosiți sau uscați.
  • Ai sensibilitate la lumină sau probleme cu trecerea de la un mediu întunecat la unul luminos sau invers.
  • Îți mijești ochii la ecranul computerului/telefonului sau depărtezi ecranul de ochi pentru a citi.

Privitul la un ecran sau un text pentru perioade lungi de timp poate pune presiune asupra ochilor, așa că încearcă să le acorzi o pauză mai întâi. Dacă vederea nu se îmbunătățește după o pauză și lucrurile sunt neclare și lipsite de focalizare în continuare, este timpul pentru un examen oftalmologic.

Pentru programări sună la 031.9593 sau completează formularul pentru programări online și te sunăm noi.

Cu o trimitere de la medicul de familie, un act de identitate și cardul de sănătate mergi la o consultație la oftalmologie la Centrul de Sănătate ”Sfântul Nectarie”, din Bulevardul Uverturii nr. 81, sector 6.

Cabinetul Centrului de Sănătate „Sfântul Nectarie” este dotat cu un unit oftalmologic modern si ergonomic, ce oferă atât confort fizic și siguranță pacienților pentru un rezultat medical de calitate, cât și siguranța că ochii vă vor câștiga sănătate și claritate.

Medicul Alina Anghel, specialistul nostru te tratează cu pricepere și multă dedicare.

Ziua Mondială a Vederii este marcată anual, în a doua zi de joi a lunii octombrie, pentru a crește gradul de conștientizare și pentru a atrage atenția asupra orbirii și asupra tulburărilor de vedere. Singura modalitate pentru diagnosticarea timpurie a acestor afecțiuni este controlul periodic oftalmologic. Din fericire, există metode moderne și eficiente de diagnosticare, singura condiție este să mergeți la un control periodic.

Data publicării: Joi, 12 oct 2023