Un milion de euro pentru servicii medicale de calitate în Sectorul 6, cu sprijinul fondurilor nerambursabile

O nouă secție de radiologie va deveni funcțională în Sectorul 6 prin implementarea unui proiect cu finanțare nerambursabilă.

O nouă secție de radiologie va deveni funcțională în Sectorul 6 prin implementarea unui proiect cu finanțare nerambursabilă.

”SAFE – Sănătate, Accesibilitate, Facilitate, Educație” este numele noului proiect ce va fi implementat la nivelul Capitalei în general, și al Sectorului 6 în particular, în cadrul unui parteneriat cu Fundația Estuar și Centrul de Sănătate "Sfântul Nectarie".

Proiectul SAFE are o valoare totală de 986.448 Euro și își propune dezvoltarea unui pachet complex de servicii integrate de sănătate pe următoarele direcții:

  • Înființarea unei secții de radiologie în cadrul proiectului, care va deservi pe termen lung populația din București, cu prioritate din Sectorul 6 al Capitalei;
  • O componentă de servicii medicale de prevenție, care include servicii de screening de sănătate și servicii de radiologie pentru persoane vulnerabile, inclusiv de etnie romă;
  • O componentă de servicii terapeutice de sănătate mintală pentru persoane cu diagnostic psihiatric și aparținători ai acestora;
  • O componentă de formare pentru personalul din sistemul sanitar. Formarea are scopul îmbunătățirii competentelor profesionale, comunicării eficiente cu membrii grupurilor vulnerabile și oferirii de servicii medicale îmbunătățite.
  • O campanie de informare si sensibilizare pentru creșterea gradului de conștientizare privind accesul la servicii medicale preventive in rândul categoriilor vulnerabile, prin abordarea temei privind prevenirea bolilor respiratorii (incluzând boala TBC) si a sănătății populației din grupurile vulnerabile în general si a persoanelor cu probleme de sănătate mintală în particular.

Proiectul va contribui la redresarea sănătății populației Capitalei în perioada post-COVID-19, cu prioritate pentru locuitorii Sectorului 6.

Un total de 4000 de persoane vor beneficia de aceste servicii, dintre care 800 persoane de etnie romă, alături de 100 de persoane cu diagnostic psihiatric și susținătorii acestora.
Proiectul va debuta la sfârșitul acestui an și se va derula pe perioada a 18 luni.

Finanțarea nerambursabilă este asigurată prin intermediul Mecanismului Financiar al Spațiului Economic European 2014-2021.

Data publicării: Miercuri, 26 oct 2022