Înțepături sau dureri la sân? - cauze posibile -

Înțepături sau dureri la sân? - cauze posibile -

Cristina – 30 de ani: Inițial simțeam înțepături în ambii sâni doar în perioada premenstruală și deja mă obișnuisem oarecum cu senzația. La ceva timp au apărut însă și niște dureri foarte puternice, în special la sânul drept, imposibil de ignorat, atunci m-am panicat și am mers la medic. În urma controlului și a ecografiei mamare, medicul ginecolog mi-a recomandat să fac și analize sânge. Astfel, am aflat că sufăr de o dereglare hormonală, aceasta fiind cauza durerilor și înțepăturilor pe care le-am experimentat, încă de la vârsta pubertății.

Marian Ștefan
– medic primar obstetrică-ginecologie: ”Înţepăturile sau disconfortul la nivelul sânilor apar mai ales în cazul pacientelor tinere, în special în perioada premenstruală. De regulă, disconfortul apare simultan, la ambii sâni. Când pacientele simt jenă sau durere doar la un sân, cauzele devin mai complexe, fiind necesare investigații mai amănunțite.”

Ecografie sau Mamografie?


După vârsta de 30 de ani orice consult ginecologic trebuie să cuprindă și o ecografie de sân, urmând ca după această vârstă, femeile să efectueze și o mamografie o dată la 2 ani, pentru a obiectiva o cauză de durere la nivel mamar.

Controlul la Cabinetul de ginecologie ar trebui să devină rutină încă de la debutul vieții sexuale, eventualele probleme de sănătate nu dispar singure, iar medicul este singurul care poate ajuta la rezolvarea lor din timp.

Cu o activitate și experiență profesională de peste 35 ani la Spitalul Militar Central, domnul Marian Ștefan - medic primar obstetrică-ginecologie, vă așteaptă la un consult, la Centrul de Sănătate ”Sfântul Nectarie”, în Bulevardul Uverturii Nr 81, Sector 6.

Consultația este gratuită dacă aveți bilet de trimitere de la medicul de familie.

Sună la 031.9593 pentru o programare sau completează formularul online de programări și te sunăm noi.

Data publicării: Joi, 14 sep 2023