Educație pentru o comunitate sănătoasă în Sectorul 6

Educație pentru o comunitate sănătoasă în Sectorul 6

Peste 18.000 de consultații au fost înregistrate pe parcursul anului trecut la Centrul de Sănătate Multifuncțional ”Sfântul Nectarie”, în creștere cu 240% față de anul 2018.

Totodată, mai bine de 10.000 de consultații au fost decontate prin CASMB, cetățenii având posibilitatea accesării serviciilor medicale gratuit, cu bilet de trimitere de la medicul de familie la: Stomatologie, Recuperare medicală, O.R.L., Medicină internă, Ginecologie, Gastroenterologie, Ortopedie, Chirugie generală, Psihiatrie, Oftamologie, Cardiologie, Pediatrie, Endocrinologie, Dermatologie.

„Oamenii au înțeles că pentru a fi sănătoși este important să nu omită să realizeze anual controale preventive. Campaniile și programele de prevenție derulate prin intermediul Centrului de Sănătate Multifuncțional < Sfântul Nectarie > au reușit implicarea activă a populaţiei pentru formarea unei conduite preventive, ce favorizează sănătatea întregii comunități”, a spus primarul Gabriel Mutu.

Încă de la deschiderea centrului, ne străduim să oferim populației servicii medicale performante, adaptate nevoilor regăsite în comunitate, susținând totodată recuperarea funcțională a persoanelor vulnerabile din Sectorul 6.

Astfel, pe parcursul anului 2019, peste 1500 de persoane, cu domiciliul în sector, au solicitat informații despre constituirea dosarului social, cu ajutorul căruia pot accesa servicii medicale gratuite sau cu plată parțială, în funcție de venituri.

Deschis la finalul anului 2017, cu sprijinul Primăriei Sector 6, Centrul de Sănătate Multifuncțional “Sfântul Nectarie” se află în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, fiind situat în Bulevardul Uverturii nr. 81.

Pentru programări și informații suplimentare sunați la 031.9593 și 0726.150.250.

Data publicării: Joi, 13 feb 2020