Donează, e un gest care contează!

Viața a 75 de persoane ar putea fi salvată în urma evenimentului de donare de sânge, care a avut loc astăzi, 22 iunie 2022, la Centrul de Sănătate “Sfântul Nectarie” din Bulevardul Uverturii Nr. 81, Sector 6.

Donatorii s-au prezentat de la prima oră a dimineții pentru a face o faptă bună. Nimeni nu a fost interesat de beneficiile materiale, ci doar de cele sufletești. Atmosfera destinsă și relaxată ne-a însoțit pe toată durata acțiunii, iar poveștile fiecăruia au fost acompaniate  de râs și voie bună.

La final ne-am promis să ne revedem cât mai curând pentru o nouă campanie de donare de sânge, tot cu personalul de excepție al Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr. Carol Davila”.

În fiecare an, organizăm campanii de donare de sânge pentru a trage un semnal de alarmă în ceea ce privește criza de sânge din spitale, în contextul în care doar sub 2% din populația țării donează sânge. Chiar dacă statisticile arată îngrijorător, stă în puterea fiecăruia dintre noi să înfăptuim o schimbare și să redăm șansa la viață celor care au nevoie disperată de transfuzii.

Mulțumim tuturor donatorilor pe care i-am cunoscut astăzi și mulțumim personalului medical care, ca de fiecare dată, ne învață ce înseamnă omenia, empatia și dorința de a face fapte bune!

Ne vom revedea cu siguranță!

Data publicării: Miercuri, 22 iun 2022