SAFE – Sănătate, Accesibilitate, Facilitate, Educație - dezvoltarea competențelor personalului sanitar în interacțiunea cu grupurile vulnerabile -

SAFE – Sănătate, Accesibilitate, Facilitate, Educație - dezvoltarea competențelor personalului sanitar în interacțiunea cu grupurile vulnerabile -

Într-o societate în care fiecare individ contează cu adevărat, personalul sanitar care interacționează cu grupurile vulnerabile joacă un rol crucial în asigurarea unei îngrijiri eficiente și sensibile la nevoile acestor categorii.

Pentru a îmbunătăți aceste interacțiuni și a dezvolta competențe specifice, în cadrul proiectului SAFE – Sănătate, Accesibilitate, Facilitate, Educație a fost implementat un program de formare dedicat. Acesta se axează pe îmbunătățirea abilităților de comunicare, empatie și adaptabilitate pentru a răspunde mai bine la nevoile persoanelor expuse diverselor situații de risc.

La Centrul de sănătate multifucțional Sfântul Nectarie s-a desfășurat azi prima sesiune de formare. În cadrul modulelor teoretice, participanții au putut asimila informații privind tehnici de comunicare eficientă, de sensibilizare culturală și diversitate. Atelierele practice, bazate pe scenarii de joc de rol și simulări de situații reale, și-au propus să dezvolte gradul de empatie, prin înțelegerea și identificarea cu perspectivele pacienților vulnerabili.

Vor urma alte două sesiuni, iar la finalul acestora, un număr de 50 de persoane din mediul sanitar vor fi pregătite să abordeze interacțiunea cu beneficiarii într-o manieră care să îi facă pe aceștia din urmă să simtă că sunt membri ai unei comunități în care fiecare pas făcut pentru sănătatea unui individ e un pas către un bine comun.

Dacă ai domiciliul în București și îndeplinești una din următoarele condiții:

  • Vârstnic (peste 62 de ani femeie și peste 65 de ani bărbat);
  • Deții certificat de încadrare în grad de handicap;
  • Persoană de etnie romă;
  • Aflat în risc de sărăcie;
  • Singur și ai probleme de sănătate;
  • Persoană care provine din sistemul de protecție a copilului;
  • Persoană fără adăpost.

Vino și înscrie-te în proiect!

Dacă printre cei din jurul tău sunt persoane aparținând unor categorii vulnerabile, sfătuiește-i să se îndrepte fără ezitare către Centrul de sănătate multifuncțional Sfântul Nectarie.

Află cum te poți înscrie!
Sună la 021.9970 sau intră pe safe.dgaspc6.ro.

La Centrul de Sănătate ”Sfântul Nectarie”, din Bulevardul Uverturii nr. 81 Sector 6, îți oferim un consult GRATUIT la medicul specialist, asistență și consiliere medicală. Printre investigațiile care însoțesc consultația din cadrul proiectului SAFE se află și depistarea afecțiunilor pulmonare iar la nevoie poți beneficia, în baza recomandărilor medicului, de o radiografie GRATUITĂ.

Proiectul este coordonat de Ministerul Sănătății și derulat de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, în parteneriat cu Fundația Estuar și Centrul Multifuncțional de Sănătate Sfântul Nectarie, fiind finanțat prin programul ”Provocări în sănătatea publică la nivel european” – Mecanismul Financiar SEE 2014-2021”

Proiectul se va derula pe o perioadă de 18 luni, având un buget total de 986.448 Euro.

Pentru  mai  multe detalii  referitoare la granturile SEE şi norvegiene, vă rugăm să vizitaţi http://ro-sanatate.ms.ro, www.eeagrants.org, www.eeagrants.ro sau www.norwaygrants.ro.

Data publicării: Miercuri, 10 ian 2024