Controlul periodic te poate feri de cancerul de col

Controlul periodic te poate feri de cancerul de col

Un examen ginecologic periodic, cu o frecvență anuală, oferă informații prețioase despre sănătatea ta intimă.

Ignorarea avertismentelor date de corp, însoțit de binecunoscutul „nu mi se poate întâmpla mie” face să întârzie un diagnostic important, tratabil chiar.

Prin controalele periodice și eliminarea factorilor care pot fi evitați, reducem riscul apariției oricărei forme de cancer.

În fiecare an, peste 1.800 de femei mor în România ca urmare a cancerului de col uterin și aproape 3.400 sunt diagnosticate cu această boală (INS).

CANCERUL DE COL

România se situează pe primul loc în Europa la incidența cât și la mortalitate în ceea ce privește acestă formă de cancer.

O parte din factorii de risc care cresc șansele de a dezvolta cancer de col uterin pot fi evitați cum ar fi fumatul sau infecția cu HPV, în timp ce factorii ereditari se pot controla mai greu.

Principala metodă de depistare a leziunilor precanceroase este testul Babeș-Papanicolau. Este important să știi care sunt riscurile, dar la fel de important este să cunoști istoricul familial. Dacă ai în familie mătuși, bunici, mame, surori care au suferit de cancer ginecologic este un motiv puternic să faci mai multe teste și să acorzi o atenție sporită corpului tău.

Pentru liniștea ta și a celor dragi ție, te așteptăm la controlul preventiv periodic la Centrul de Sănătate ”Sfântul Nectarie” în Bulevardul Uverturii Nr 81, Sector 6.

Pentru programare sună la 031.95.93. Nu amâna sănătatea!

Data publicării: Marţi, 18 oct 2022