Conjunctivita: cauze, simptome, diagnostic și tratament

Conjunctivita: cauze, simptome, diagnostic și tratament

Conjunctivita, cunoscută  ca ochiul roșu este o inflamație sau o infecție a conjunctivei. Este cea mai frcventă afecțiunie a ochiului, întâlnită ma ales la copii și este contagioasă.

Ochiul roșu apare atunci când vasele mici de sânge din conjunctivă se inflamează, devenind vizibile. Inflamația este regulă cauzată de o infecție virală sau bacteriană, o reacție alergică.

Conjunctivita
 este cauzată de viruși, bacterii și alergii. Boala este răspândită prin contact direct sau indirect cu lichidul care se scurge din ochiul unei persoane infectate cu formă virală sau bacteriană.

Simptomele
conjunctivitei variază în funcție de tipul de conjunctivită. În general, semnele bolii sunt:

  • roșeață;
  • senzație de arsură și mâncărime a ochiului;
  • lăcrimare abundentă;
  • ușoară estompare a vederii.

La Centrul de Sănătate ”Sfântul Nectarie” suntem încântați să o avem în echipa noastră pe doamna doctor Alina Anghel, medic primar oftalmolog, care oferă consultații personalizate și servicii oftalmologice de înaltă calitate pacienților noștri.

Te așteptăm la Centrul de Sănătate ”Sfântul Nectarie” din Bulevardul Uverturii nr. 81, Sector 6. Dacă ai bilet de trimitere, nu vei achita consultația. 

Programează-te la o consultație prin telefon la 031 9593 sau folosind formularul online și ai încredere că vei primi îngrijirea oculară de cea mai bună calitate!

Data publicării: Luni, 18 dec 2023