Ce alimente este bine să consumăm pe caniculă

Ce alimente este bine să consumăm pe caniculă

În Capitală, sunt temperaturi caniculare și disconfort termic crescut, iar de la Centrul de Sănătate ”Sfântul Nectarie”, doctorul Bogdan Istrate - medic specialist Diabet Zaharat, Nutriție si Boli Metabolice ne invită să urmăm câteva reguli simple, care ne pot ajuta organismul să facă față acestei perioade:
În primul rând beți apă multă, nu doar că hidratează, dar ajută și la reglarea temperaturii corporale. Cred că știți deja că alcoolul și cafeaua nu sunt cea mai bună alegere când este cald. Alcoolul, pentru că înhibă producerea hormonului antidiuretic, iar cafeina, crește fluxul urinar, iar corpul se deshidratează.
Hidratarea se poate obține și din alimentație alegeți fructe și legume cu un conținut ridicat de apă: pepeni, castraveți, roșii sau portocalele sunt adevărate rezerve de hidratare, având un conținut de apă de peste 90%. Vă asigurați astfel vitamine și minerale, care oferă un și un plus de energie.
Atunci când este foarte cald, trebuie să ne gândim și la echilibrul de minerale din corp. Potasiul are un rol esențial în menținerea echilibrului hidro-electrolitic și în funcționarea normală a celulelor, nervilor și mușchilor. El este cel care previne și crampele musculare, atât de neplăcute. Îl găsim în banane, avocado, spanac, cartofi, iaurt, avocado, cartofi, varză.
Pacienților cu diabet le transmit încă o dată să fie mai prudenți în această perioadă pentru că diabetul este asociat cu prezența unor deficiențe în reglarea temperaturii corporale (termoreglare) în timpul expunerii la stres termic. Este important să continuați tratamentul pentru a ține glicemia sub control și să vă hidratați.

Data publicării: Miercuri, 19 iul 2023