Află dacă ai oasele fragile! Prevenția te ține sănătos!

Află dacă ai oasele fragile! Prevenția te ține sănătos!

Osteoporoza este boala oaselor fragile, nu se manifestă clinic, este o tulburare sistemică comună a scheletului care duce la scăderea rezistenței osoase și la creșterea riscului de fracturi.

Osteoporoza primară se referă la pierderea osoasă care apare din cauza procesului normal de îmbătrânire, în timp ce osteoporoza secundară rezultă din tulburări clinice specifice care sunt potențial reversibile. 

Cei mai mulți dintre noi nu ne așteptăm să avem probleme de acest gen pentru că această fragilitate, această densitate scăzută la nivelul oaselor nu este dureroasă. Apariția unor eventuale complicații, în special în rândul vârstnicilor, poate fi prevenită. Așadar, un screening poate reduce riscul de fractură” subliniază dl. doctor Radu Mihalca, medic primar endocrinolog.

Vino la Centrul de Sănătate „Sf. Nectarie” situat în Bd. Uverturii nr. 81 din Sectorul 6, la cabinetul de endocrinologie pentru a putea efectua investigația DEXA - 2 segmente esențiale, șold și coloană, achitând doar 90 lei. După efectuarea DEXA puteți beneficia de consult endocrinologic și prescriere schemă de tratament, gratuit, în baza trimiterii de la medicul de familie.

Pentru programări la consult și investigații sunați la 031.9593.

Data publicării: Miercuri, 27 apr 2022