Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței Împotriva Femeilor

Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței Împotriva Femeilor

În fiecare an, la data de 25 noiembrie, marcăm Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței Împotriva Femeilor, stabilită de Organizația Națiunilor Unite.

Ce este violența?

Violența este o amenințare permanentă, care provoacă o suferință fizică, psihică sexuală sau aduce un prejudiciu de ordin material.

Dar violența în familie?

Violența în familie este practic orice actiune fizică sau verbală săvarsită cu intentie de către un membru al familiei împotriva celuilalt membru al familiei. Violența în familie poate fi: verbală, fizică, psihică, financiară sau sexuală.

Ce se întâmplă cu cei mici în cazul violenței în familie?


Copiii - martori ai violenței domestice au un respect de sine scăzut, le este în permanență frică și leagă foarte greu prietenii. Cei mici devin la rândul lor agresori, sunt anxioși, furioși, ostili și lipsiți de empatie față de cei mai slabi ca ei.

Anual, milioane de copii din întreaga lume sunt martorii violenței domestice. Chiar dacă sunt doar martori, viața lor este foarte complicată.

Spune NU violenței de orice fel!

La Centrul de Sănătate “Sfântul Nectarie” poți găsi sprijinul specializat de care ai nevoie! O programare la cabinetul de psihiatrie poate ajuta ca această experiență dificilă să fie depășită ușor și în siguranță. Consultația este gratuită dacă ai bilet de trimitere.

Ne găsești în Bulevardul Uverturii Nr. 81, Sector 6, București. Pentru programări sună la 031.9593 sau completează formularul de programări online și te sunăm noi!

Statistici:

Statisticile ne arată faptul că 80% dintre victime sunt de gen feminin, 42% se produc între parteneri sau foști parteneri de viață, iar numărul cazurilor de violență la adresa femeilor este în continuă creștere. Violența este cu mult mai răspandită decât ne arată sondajele, pentru că unele fapte nu sunt raportate niciodată.

Violenţa este un fenomen dur și o problemă de proporţii la nivelul țării noastre, iar consecințele și efectele sunt multiple, afectând starea de sănătate fizică și mintală.

Data publicării: Sâmbătă, 25 nov 2023