Testare gratuită a glicemiei în sectorul 6

Testare gratuită a glicemiei în sectorul 6

Peste 60 de persoane s-au bucurat astăzi de vremea bună și au venit în Bulevardul Uverturii, nr. 81, sector 6, unde în condiții de siguranță, au beneficiat de o verificare gratuită a indicelui glucozei din sânge.

Centrul de Sănătate “Sfântul Nectarie” a organizat azi, 12 noiembrie 2021, o campanie de testare a glicemiei, în aer liber, pentru a trage un semnal de alarmă asupra diabetului zaharat, una dintre cele mai mari probleme de sănătate publică ale secolului XXI.

Campania a fost prilejuită de apropierea zilei de 14 noiembrie, data la care Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat Ziua Mondială de Luptă împotriva Diabetului. Diabetul este a şasea cea mai frecventă afecţiune cronică din întreaga lume.

Și pentru că au fost foarte mulți cetățeni mulțumiți de această inițiativă, vă anunțăm că luni, 15 noiembrie 2021, elevii Școlii Postliceale Atlas vă vor întâmpina pentru a vă măsura gratuit glicemia în cele două centre de vaccinare din Sectorul 6:

  • Centrul de Vaccinare Drumul Taberei, din Aleea Lunca Cernei nr. 6A,
  • Centrul de Vaccinare Mihai Eminescu, din Calea Plevnei nr 234.

Controlul glicemiei vă ajuta să reduceți riscul apariției complicațiilor diabetului și vă fereste de simptomele neplăcute ale hipo/hiperglicemiei.

Studiile clinice arată că:

  • automonitorizarea mai frecventă ajută semnificativ la întarzierea apariției complicațiilor la persoanele cu diabet de tip 1;
  • schemele de terapie intensivă cu insulină pentru scaderea valorilor actuale ale glicemiei scad riscul complicațiilor oculare, renale și nervoase cu peste 75% la persoanele cu diabet de tip 1;
  • un control mai bun al glicemiei la persoanele cu diabet de tip 2 reduce riscul apariției complicațiilor oculare până la 25%, a deteriorării timpurii a funcției renale până la 39%, a mortalității prin complicații pe termen lung ale diabetului până la 33% și a infarctului cu peste 33%. 

Data publicării: Vineri, 12 nov 2021