20 Octombrie – Ziua Mondială de Luptă Împotriva Osteoporozei

20 Octombrie – Ziua Mondială de Luptă Împotriva Osteoporozei

Știați că la fiecare 30 de secunde, o persoană de pe teritoriul Uniunii Europene, suferă de o fractură cauzată de osteoporoză? Afecțiunea se resimte cu precădere în rândul femeilor, cel mai frecvent după menopauză, când din cauza scăderii semnificative a nivelului de estrogen, oasele devin fragile și sensibile la fracturi.

La Centrul de Sănătate ”Sfântul Nectarie” investigația DEXA, metoda cea mai eficientă de diagnostic a osteoporozei, costă 50 de lei/segment, 90 de lei/2 segmente și 130 de lei pentru 3 segmente!

“Osteoporoza (boala oaselor fragile), apare preponderent la femei și are efecte negative care vă pot afecta semnificativ calitatea vieții. Recomand investigația DEXA, singura care măsoară densitatea osoaselor, tuturor doamnelor, după perioada menopauzei. Diagnosticarea osteoporozei și urmarea unui tratament adecvat reduce riscul de fractură și crește calitatea vieții celor care trăiesc cu această boală” atrage atenția dl. doctor Radu Mihalca, medic primar endocrinolog.

Osteoporoza
este o afecțiune care constă în diminuarea densităţii şi rezistenţei oaselor ca urmare a apariţiei de microporozităţi și are drept principală consecinţă predispoziţia la fracturi. Cele mai frecvente fracturi apar la nivelul soldului, încheieturii mâinii sau coloanei vertebrale. Osteoporoza nu doare, din acestă cauză deseori rămâne nedepistată, chiar şi atunci când survin fracturi ale oaselor. Este important să previi, să depistezi și să tratezi osteoporoza.

Anual se înregistrează circa 9 milioane de fracturi osoase din cauza osteoporozei, conform datelor Fundaţiei Internaţionale de Osteoporoză (IOF).

Vino la cabinetul de Endocrinologie al Centrului de Sănătate „Sfântul Nectarie”, din Bulevardul Uverturii nr. 81, Sector 6, pentru o consultație la medicul primar dr. Radu Mihalca.

Dacă ai bilet de trimitere de la medicul de familie, consultația este gratuită.

Sună la 031.9593 pentru o programare sau completează formularul de programări online și te sunăm noi!

Data publicării: Vineri, 20 oct 2023