Șansa de a fi părinte!

 

Campanie de conștientizare și tratament în cazul infertilității

Infertilitatea, o problemă delicată pe care mulți o cunosc, dar prea puțini acționează face ca România să înregistreze în anul 2017 o scădere de 19% a numărului de nou-născuți față de anul 1997, potrivit Institutului Național de Statistică.

Dacă vă confruntați cu dificultăți în conceperea unui copil este foarte posibil ca acest lucru să se întâmple din cauza infertilității, ce poate fi atât feminine, cât și masculine. Principalul semn al infertilitatii este incapacitatea de a concepe un copil, fără a exista și alte semne sau simptome evidente. Studiile susțin că infertilitatea are 50% cauze feminine și 50% cauze masculine.

În România, 45% din cuplurile infertile dau vina pe stres și pierd ani buni așteptând un miracol, nefiind conștienți că timpul trece în defavoarea lor, întrucât fertilitatea scade odată cu vârsta. Datele statistice arată că 25% dintre femei au dificultăți în a obține o sarcină între 35 și 39 de ani, iar 34% dintre femei au dificultăți în a obtine o sarcină în jurul vârstei de 40 ani.

Anul trecut, 16,8% din populația fertilă din România s-a aflat într-o situație de infertilitate, iar dintre cei care au probleme de infertilitate și au apelat la specialist, 60% au obținut sarcina într-o perioadă de 2 ani, potrivit primului studiu privind infertilitatea realizat de către Quantix Marketing Consulting pentru Asociația pentru Reproducere Umană din România pe un eșantion de 4.680 de persoane.

Infertilitatea are o cauză si de aceea este extrem de important ca ambii parteneri să consulte medicul pentru investigații amănunțite, să primeasca un diagnostic și să rezolve situația.

Campania de conștientizare și tratament în cazul infertilității ”Șansa de a fi părinte!” este derulată de Centrul de Sănătate Multifuncțional “Sfântul Nectarie”, situat în Bulevardul Uverturii nr. 81, Sector 6.

Campania se adresează cuplurilor care nu reușesc să aibe copii și se derulează în luna octombrie 2019. Specialiștii noștri vor discuta cu cei interesați pe bază de programare prealabilă la telefon 031.9593 și 0726.150.250.

În cadrul campaniei, pentru cei interesați, în urma controlului (cu plată sau pe bază de bilet de trimitere) se vor realiza ecografii gratuite după cum urmează:

  • 01 - 11 octombrie - Disfuncții testiculare, boli cu transmitere sexuală (infecții) – control cu plată sau bilet de trimitere de la medicul de familie și ecografie testiculară gratuită dr. Radu Mihalca – Endocrinologie.
  • 14-18 octombrie - Control ginecologic cu plată sau bilet de trimitere de la medicul de familie și ecografie gratuită – dr. Marian Ștefan – Ginecologie.

Totodată, factorii de risc (nutriție, stress) implicați nu trebuie ignorați, de aceea, în cadrul campaniei, se vor acorda consultații gratuite la Medicină internă și Psihiatrie după cum urmează:

  • 21-25 octombrie – Controlul greutății / Obezitate, nutriție – Control gratuit dr. Olga Oprea – Medicină internă
  • 28-31 octombrie - Stres (depresie, anxietate, etc.), fumat, alcool, droguri, abuz de medicamente – Control gratuit dr. Adina Menu - Psihiatrie.

Află opinia unui specialist și ia măsuri din timp!

01 - 11 octombrie

14-18 octombrie

21-25 octombrie

28-31 octombrie

dr. Radu Mihalca 

Medic primar endocrinologie

 competențe în: Ecografie, Andrologie, Sexologie, Osteodensitometrie.

dr. Marian Ștefan 

Medic primar obstetrică /ginecologie

competențe: Ecografie obstetrică-ginecologie, senologie, Chirurgie laparoscopică în ginecologie

dr. Olga Oprea 

Medic primar Medicină Internă

Competențe: ultrasonografie generală și vasculară

dr. Adina Menu

Medic specialist Psihiatrie

Ecografie testiculară gratuită

Ecografie gratuită

Control gratuit

Control gratuit