Care este secretul dinților sănătoși?

Astăzi, 22 martie 2024, un număr de 40 de copii  au venit la Plaza România începând cu ora 10:00, unde au învățat tehnicile corecte ale periajului dentar de la doamna doctor Corina Sorica, stomatologul Centrului de Sănătate ”Sfântul Nectarie”.

Evenimentul a fost realizat în parteneriat cu Plaza România și a fost prilejuit de Ziua Mondială a Sănătății Orale, adresându-se în primul rând copiilor, dar și părinților sau bunicilor.

Prichindeii au primit cu bucurie o periuță și un orar menit să-i responsabilizeze în crearea unei rutine pentru o dantură sănătoasă.

Cei mici au participat la discuții despre tehnici corecte de periaj dentar, și au aflat că cel mai important periaj dentar este înainte de culcare, iar dinții sănătoși se întrețin spălându-i de minim două ori pe zi, timp de 2 minute.

De asemenea, au primit recomandări pentru controale regulate la medicul dentist pentru a preveni eventualele probleme dentare.

An de an, Centrul de Sănătate ”Sfântul Nectarie” organizează campanii de conștientizare, din dorința de a atrage atenția asupra necesității şi importanţei periajului dentar. Un obicei sănătos, fixat de la cele mai fragede vârste are șanse foarte mari să fie menținut pe parcursul întregii vieți.

Ne găsești în Bulevardul Uverturii Nr. 81, Sector 6.

Centrul de Sănătate “Sfântul Nectarie” este o unitate medicală aflată în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 și a Primăriei Sectorului 6, unde cetăţenii pot beneficia de consultații și tratamente medicale de calitate decontate prin CASMB, iar persoanele cu venituri mici din comunitate, au parte de servicii medicale gratuite sau cu plată parțială.

Data publicării: Vineri, 22 mar 2024