Servicii medicale subvenționate pentru persoanele cu venituri reduse la Centrul de Sănătate “Sfântul Nectarie”

Servicii medicale subvenționate pentru persoanele cu venituri reduse la Centrul de Sănătate “Sfântul Nectarie”

Centrul de Sănătate “Sfântul Nectarie” este o unitate medicală aflată în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 și a Primăriei Sectorului 6 ce oferă acces la servicii medicale esențiale pentru toți membrii comunității, indiferent de venituri.

Știm că accesul la îngrijirea medicală poate fi dificil pentru cei cu resurse limitate, iar acest lucru poate afecta în mod semnificativ starea de sănătate a comunității noastre. Programul nostru de subvenționare se bazează pe o evaluare a veniturilor și necesităților, pentru a asigura că ajutorul ajunge acolo unde este cel mai necesar. Fiecare membru al comunității noastre are dreptul la îngrijire medicală de calitate și ne străduim să facem acest lucru o realitate pentru toți.

În anul 2023, un număr de 555 de persoane din Sectorul 6 au beneficiat de servicii medicale total sau parțial subvenționate, în funcție de venituri, în cadrul Centrului de Sănătate Sfântul Nectarie din Sectorul 6.

Și în anul 2024, în funcție de venituri, cetățenii sectorului 6 pot beneficia de o reducere parțială sau totală a consultațiilor medicale oferite în regim ambulatoriu.

Astfel, sănătatea devine accesibilă tuturor cetățenilor din comunitate,  indiferent de vârstă, venituri sau statut social.

Serviciile medicale de specialitate pentru persoanele defavorizate din comunitatea locală a sectorului 6 se acordă în funcţie de venitul pe membru de familie, după cum urmează:

  1. Persoanele cu un venit de până la 1500 lei/membru de familie sau 1600 lei dacă este persoană singură, vor beneficia de servicii medicale gratuite, în sumă maximă de 1300 lei/an;
  2. Persoanele cu un venit situat între 1501 lei – 1800 lei/membru de familie sau între 1601 lei - 1900 lei dacă este persoană singură, vor achita 25% din serviciile medicale, ajutorul acordat fiind în sumă maximă de 975 lei/an;
  3. Persoanele cu un venit situat între 1801 lei – 2300 lei/membru de familie sau între 1901 lei - 2400 lei dacă este persoană singură, vor achita 50% din serviciile medicale, ajutorul acordat fiind în sumă maximă de 650 lei/an;

Pentru persoanele defavorizate care optează exclusiv pentru servicii medicale de STOMATOLOGIE, ajutoarele acordate sunt:

  • 1900 lei/an pentru persoanele care au un venit de până la 1500 lei/membru de familie sau 1600 lei dacă este persoană singură;
  • 1400 lei/an pentru persoanele care un venit situat între 1501 lei – 1800 lei/membru de familie sau între 1601 lei - 1900 lei dacă este persoană singură;
  • 950 lei/an pentru persoanele care au un venit situat între 1801 lei – 2300 lei/membru de familie sau între 1901 lei - 2400 lei dacă este persoană singură.

Persoanele cu un venit situat peste 2300 lei/membru de familie sau peste 2400 lei dacă este persoană singură, vor achita integral serviciile medicale.

Persoanele adulte cu certificate de încadrare în grad de handicap, vor beneficia în mod gratuit o dată pe an de servicii medicale de recuperare medicală, conform recomandărilor medicului specialist de recuperare medicală.

Copiii cu certificate de încadrare în grad de handicap, vor beneficia în mod gratuit o dată pe an de servicii medicale de recuperare medicală, conform recomandărilor medicului specialist de recuperare medicală.

Centrul de Sănătate “Sfântul Nectarie” este o unitate medicală aflată în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 și a Primăriei Sectorului 6, unde cetăţenii pot beneficia de consultații și tratamente medicale de calitate decontate prin CASMB, iar persoanele cu venituri mici din comunitate, au parte de servicii medicale gratuite sau cu plată parțială.

Contactează-ne pentru mai multe informații.

Împreună, putem face o diferență pozitivă în viețile celor care au nevoie de ajutorul nostru cel mai mult!

Campania lunii MARTIE. IGIENIZARE DENTARĂ doar la 130 LEI!

Data publicării: Vineri, 5 apr 2024