Ziua Mondială a Sănătății Orale.Să zâmbim sănătoși!

Arată-le copiilor un zâmbet curat, învață-i să se spele corect pe dinți și spune-le că prevenția este mai bună decât tratamentul. Puterea exemplului este cea mai importantă. Copilul dezvoltă un comportament sănătos, dacă tu, ca părinte, îi arăți acest lucru. Respectă regulile de igienă orală și mergi anual la controlul preventiv stomatologic. Copilul tău va face la fel când va fi mare!

Vino împreună cu cel mic la un consult de specialitate la cabinetul de stomatologie al Centrului de Sănătate “Sfântul Nectarie” și arată-i că nu te temi de medic. Ne găsești în Bulevardul Uverturii Nr. 81, Sector 6, iar pentru programări sună la 031.9593 sau completează formularul online de programări și te sunăm noi!

Copiii între 0 și 3 ani învață din ceea ce văd, aud, miros, gustă, ating. Comportamentul apare în urma stimulării simțurilor, iar învățarea este un indicator al adaptării la mediu. Abilitățile evoluează pe măsură ce trece timpul și  denotă o amplă înțelegere a realității. Copiii învață observând și imitând ce fac părinții, așa își exprimă în mod simbolic iubirea, arătând că îi acceptă, se identifică și le aparține.

Educația în igiena orală pentru copii este foarte importantă. Problemele dentare sunt dintre cele mai des întâlnite probleme de sănătate din rândul copiilor. Acest lucru se datorează unei igiene orale nepotrivite, a lipsei măsurilor de prevenție sau a unei alimentații nesănătoase.

Gândește-te cât de repede învață copiii! Învață prin repetiție și exercițiu. Deci, educația are cele mai bune rezultate dacă începe din primii ani de viață. Cu cât mai devreme îi învățăm să se spele corect pe dinți, cu atât mai devreme acest lucru devine un ritual aplicat corespunzător.

Data publicării: Marţi, 12 sep 2023