Ziua Mondială a Sănătății Orale

Astăzi, cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății Orale, un număr de 62 de copii au participat la demonstrația gratuită de periaj dentar. Medicul Andrei Niță le-a arătat copiilor ce este bine să facă pentru a avea dinți sănătoși.

Evenimentul a avut loc la Plaza România, iar prichindeii au primit periuțe de dinți și informații prețioase despre igiena orală.

An de an, Centrul de Sănătate ”Sfântul Nectarie” organizează campanii de conștientizare asupra sănătății orale, din dorința de a atrage atenția asupra importanţei periajului dentar.

Deşi asigurarea igienei orale ar trebui să facă parte din rutina zilnică a fiecărei persoane, indiferent de vârstă, din păcate, România se află pe ultimele locuri din Europa la acest capitol.

Studiile arată că 19% din populaţia ţării (adică 1 din 5 persoane), cu precădere populaţia provenită din mediul rural, nu s-a spălat niciodată pe dinţi.

Aceleaşi studii spun că într-un an, un român folosește, în medie, mai puțin de două tuburi de pastă de dinți. Astfel s-a ajuns ca 72% dintre români să aibă probleme cu dantura (carii, tartru, halenă).

Vino la cabinetul de stomatologie al Centrului de Sănătate „Sfântul Nectarie”, situat în Bulevardul Uverturii nr. 81, Sector 6.

Pentru programare sună la 031.9593.

Te așteptăm!

Data publicării: Marţi, 21 mar 2023