Cu stomatologul la Centrul de zi Sf. Andrei

Lui Nectarie, un băiețel de 5 ani îngrijit în regim de zi la Centrul Sfântul Andrei din Sectorul 6, îi plac foarte mult dulciurile. Iar azi, 20 noiembrie 2023, a aflat că acestea afectează dantura și provoacă, în timp, carii dăunătoare și dureroase.

În cadrul unei vizite de prevenție, medicul stomatolog Corina Sorica, de la Centrul de Sănătate ”Sfântul Nectarie” l-a învățat pe micuț să iubească periuța și pasta de dinți și să le folosească seara și dimineața.

Lecția de azi l-a învățat pe copil, alături de colegii săi, că:

  • este important să ne spălăm pe dinți;
  • este important să facem periajul dinților corect;
  • este important să periem dinții timp de 2 minute;

Peste 50 de micuți de la Centrul de zi “Sf. Andrei”, cu vârste cuprinse între 3 și 5 ani au primit astfel informații esențiale privind igiena orală și corporală, despre cum se efectuează corect periajul dentar, cât de importantă este curățenia pentru sănătatea noastră, precum și despre bolile care însoțesc un stil de viață dezordonat.

Caravana Campaniei „Obiceiurile bune se formează din copilărie”, din cadrul proiectului „Prevenție prin informare”, al Centrului de Sănătate Sfântul Nectarie, a reușit astfel să promoveze tehnicile de igienă orală și corporală în rândul unor prichindei care se vor putea lăuda și pe viitor cu un zâmbet frumos.

Campania a pornit de la ideea că obiceiurile sănătoase se deprind de la vârste cât mai fragede și că sănătatea adultului depinde în mare măsură de stilul de viață pe care l-a avut încă din perioada copilăriei. Limitarea, prin informare, a unor obiceiuri nesănătoase la această vârstă va avea un efect de lungă durată, cu beneficii la nivelul individului și al societății.

Campania se desfășoară până la sfârșitul lunii decembrie, perioadă în care va ajunge la mai multe centre, grădinițe, școli și licee din Sectorul 6.

Centrul de Sănătate “Sfântul Nectarie” este o unitate sanitară, situată în Bulevardul Uverturii Nr. 81, sector 6, care oferă o gamă largă de servicii medicale în regim ambulatoriu.

Pentru programări sau alte informații vă rugăm să apelați la numărul de telefon 031.9593.

Data publicării: Luni, 20 nov 2023