Deciziile sunt ale tale? Campanie de informare și prevenire a consumului de alcool, tutun și droguri în școlile, liceele și centrele din Sectorul 6

Deciziile sunt ale tale? Campanie de informare și prevenire a consumului de alcool, tutun și droguri în școlile, liceele și centrele din Sectorul 6

Un nou eveniment din cadrul Campaniei de informare și prevenire a consumului de alcool, tutun și droguri a avut loc la Liceul Mircea Eliade, unde peste 30 de elevi din clasa a IX-a, au discutat despre consumul de substanțe interzise cu Silvia Gabriela Voicu, comisar șef coordonator CPECA Sector 6 reprezentant Agenția Națională Antidrog, partener al Centrului de Sănătate "Sfântul Nectarie", în cadrul proiectului "Prevenție prin informare", unitate sanitară aflată în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6.

Foarte interesați și receptivi la tema extrem de actuală a consumului de substanțe, adolescenții au considerat întâlnirea “foarte educativă, folositoare, am primit exemple de cazuri reale, am discutat despre motivele pentru care tinerii testează drogurile și cel mai important, care sunt efectele acestora asupra sănătății noastre”.

Prezentarea consecințelor consumului de alcool, tutun și droguri la această vârstă va determina adoptarea unui comportament responsabil, reducând astfel influențele negative din grupul de colegi sau prieteni și devenind din ce în ce mai capabili să-și dezvolte aptitudini precum autocontrolul și stima de sine.

Campania se desfășoară până la sfârșitul lunii decembrie, perioadă în care caravana ”Obiceiurile sănătoase se formează din copilărie” va ajunge la mai multe școli, licee și centre din Sectorul 6.

Centrul de Sănătate “Sfântul Nectarie” este o unitate sanitară, situată în Bulevardul Uverturii Nr. 81, sector 6, care oferă o gamă largă de servicii medicale în regim ambulatoriu.

Pentru programări sau alte informații vă rugăm să apelați la numărul de telefon 031.9593.

Data publicării: Marţi, 14 nov 2023