Ziua Voluntarilor în Sectorul 6

Ziua Voluntarilor în Sectorul 6

Astăzi, 5 decembrie 2022, cu ocazia Zilei Internaționale a Voluntarilor, are loc o campanie de informare despre beneficiile realizării controalelor medicale periodice.

În zonele intens circulate din Sectorul 6, peste 20 de voluntari - reprezentanți ai Centrului de Sănătate ”Sfântul Nectarie” și elevii Școlii Postliceale Atlas, viitori asistenți medicali grneraliști, au discutat cu cetățenii despre importanța prevenției pentru sănătate.

Voluntarii transmit un mesaj important și anume faptul că majoritatea afecțiunilor pot fi prevenite sau mai ușor de tratat, dacă fiecare ar realiza controalele periodice anuale.

Mulțumim tuturor pentru implicare!

Situat în Bulevardul Uverturii Nr. 81, cartierul Militari, Centrul de Sănătate ”Sfântul Nectarie”  oferă servicii medicale  în contract cu CNAS, pentru următoarele: Cardiologie, Chirurgie generală, Dermatologie, Diabet Zaharat, Nutritie și Boli Metabolice, Endocrinologie, Gastroenterologie, Ginecologie, Medicină internă, Oftalmologie, Ortopedie, ORL, Pediatrie, Psihiatrie, Recuperare Medicală, Stomatologie. Totodată, avem servicii încă neincluse în contractul cu CASMB pentru: Analize medicale, DEXA – Osteodensitometrie, Pneumologie, Medicina Muncii, Neurochirurgie, Psihologie clinică, Salină și Urologie.

Pentru programări sună la 031.9593 sau intră pe sau pe www.nectarie6.ro.

Ziua Internaţională a Voluntarilor (International Volunteer Day - IVD) este celebrată, în fiecare an, la 5 decembrie. Aproape un miliard de voluntari, la nivel mondial, îşi dedică timpul, abilităţile şi pasiunea pentru a face lumea un loc mai bun, iar Ziua Internațională a Voluntarilor este o oportunitate de sprijinire și recunoaștere a eforturilor pe care aceștia le depun.

Anul acesta, tema zilei este "Solidaritate prin voluntariat" şi subliniază că pentru viitorul planetei, locuitorii săi trebuie să acţioneze împreună. Nu este un moment în care să fie solitari, ci împreună, în solidaritate unul cu celălalt, se arată pe site-ul Programului ONU pentru Voluntariat (UNV), https://www.unv.org/.

Data publicării: Luni, 5 dec 2022