Ziua Mondială a Sănătății Mintale

Ziua Mondială a Sănătății Mintale

În fiecare an, la data de 10 octombrie, marcăm Ziua Mondială a Sănătății Mintale, începând cu anul 1990, când Federația Mondială a Sănătății Mintale a stabilit oficial această zi.

Pentru o cât mai corectă informare, pe parcursul anilor, temele pentru conștientizarea importanței acestei zile au fost diversificate vorbind despre trauma, sinucidere, abuzuri, muncă și sănătate.

Percepția de sine a fiecăruia și sensibilitatea față de această zi, au schimbat lucrurile în bine, iar sănătatea mintală a început să devină importantă pentru o viață de calitate.

Tulburările psihice și neurologice reprezintă mai mult de 10% din bolile la nivel global. Persoanele cu tulburări mintale severe, cum ar fi schizofrenia, au o speranță de viață mai mică decât populația generală.

Care sunt cauzele bolilor mintale? Factori precum: moștenirea genetică sau factori externi: trauma psihologică, pierderea timpurie a unui părinte și neglijarea sunt câteva exemple de posibile cauze ale declanșării afecțiunilor mintale.

La Centrul de Sănătate “Sfântul Nectarie“ cabinetele de psihologie și psihiatrie se ocupă cu prevenția, diagnosticarea și gestionarea bolilor mintale.

Ne găsiți în Bulevardul Uverturii nr. 81, Sector 6, iar programări și informații suplimentare puteți obține la 031.9593.

Tu cum te simți azi? Să ceri ajutor e semn de putere.

Data publicării: Luni, 10 oct 2022