Vitamina D și copiii

Vitamina D și copiii

Care sunt lunile în care trebuie administrată Vitamina D copiilor și de ce?

În lunile care conțin litera ”R” adică: ianuarie, februarie, martie, aprilie, septembrie, octombrie, noiembrie și decembrie. În aceste luni zilele sunt mai înorate și expunerea la soare este insuficientă, astfel vitamina D se sintetizează mai greu.

Totodată, în perioada răcoroasă alimentația devine mai săracă în fructe și legume proaspete, iar Vitamina D furnizată de alimente este redusă.

Ce rol are Vitamina D în organism?

Vitamina D ajută organismul copilului să mențină oasele puternice, are un rol important în menținerea funcției musculare și la întărirea sistemului imunitar.

Ce urmări are deficitul de Vitamina D pentru organismul copiilor?

Deficitul de vitamina D poate duce la afecțiuni precum: deformarea oaselor, rahitism, convulsii, scăderea rezistenței la infecții sau întârzierea în dezvoltare.

Pentru ca cel mic să crească puternic și să aibă un sistem imunitar rezistent este necesar să primească supliment de vitamina D, la indicația și sub supravegherea medicului pediatru.

Vino la un consult de specialitate, la cabinetul de pediatrie al Centrului de Sănătate “Sfântul Nectarie” situat în Bulevardul Uverturii Nr. 81, Sector 6.

Programările se fac la 031.9593, iar dacă ai bilet de trimitere de la medicul de familie, consultația este gratuită.

Care ar fi cauzele deficitului de Vitamina D?

  • Expunere inadecvată la soare;
  • Aport alimentar redus;
  • Tulburări de absorbție intestinală;
  • Disfuncții hepatice sau renale;
  • Factori genetici – număr redus de receptori pentru Vitamina D.

Data publicării: Joi, 8 dec 2022