Tu te bucuri de sărbători?

Tu te bucuri de sărbători?

Trecerea în noul an, zilele libere de la serviciu, revederea cu familia, goana după cadouri și cumpărături, împodobirea casei, pregătirea meselor tradiționale pot fi o resursă de energie pentru unii, dar pentru alții pot fi o sursă de anxientate.

Cum știi dacă suferi de anxietate?

În primul rând sunt gândurile negre și veștile neplăcute pe care le auzi în jurul tău, care deși nu te privesc direct, rezonează cu tine profund, într-o manieră dincolo de controlul de care ești în stare. Noaptea te alegi cu insomnie, simți slăbiciune în fața unui pericol imaginar, întărind sentimentul de punere în gardă, iar a doua zi oboseala te domină și activitatea normală are de suferit.

Alteori, fără un motiv aparent întemeiat, experimentezi dificultăți de concentrare și de menținere a atenției, stare de agitație continuă, un ritm cardiac accelerat, amețeală, senzații de sufocare, tremurături, nod în gât, etc.

Când anxietatea intră în viața ta, corpul resimte din plin toată angoasa. Ai observat că atunci când ai activități cunoscute și plăcute, corpul nu îți mai dă senzații de disconfort sau de durere?

Tratamentul se bazează pe medicație - prescrisă de medicul psihiatru, iar  tratamentul de fond se orientează către psihoterapie, realizată de psiholog.

Vino la Centrul de Sănătate “Sfântul Nectarie“ la cabinetul de psihiatrie pentru o evaluare, consultația este gratuită dacă ai bilet de trimitere de la medicul de familie. Să ceri ajutor este exact ceea ce trebuie să faci!

Ne găsiți în Bulevardul Uverturii nr. 81, Sector 6, pentru programare sună la 031.9593.

Cum te poate ajuta sportul să reduci anxietatea si neliniștea resimțită zilnic?

Endorfinele produse în urma unei activități fizice intense de durată medie (20-30 de minute) îți îmbunătățesc considerabil somnul, care la rândul lui reduce nivelul stresului resimțit zilnic.

Aproape toți cei care suferă de anxietate resimt efectelele cortizolului, unul din hormonii stresului eliberați în corp în momentele de tensiune și frică intensă. Efectele includ greață, balonări, crampe, vomă etc. Exercițiile fizice si mișcarea, în general, ajută la “curățarea” organismului de cortizol. 

Mișcarea asigură sănătatea corpului tău, iar sănătatea fizică este foarte importantă pentru oricare dificultate cauzată de tulburările mentale.

Data publicării: Luni, 5 dec 2022