Sute de oameni vor fi salvați ca urmare a campaniei “6 PENTRU VIAȚĂ”

Sute de oameni vor fi salavati ca urmare a campaniei “6 PENTRU VIAȚĂ”

Sângele a peste 200 de donatori din Sectorul 6 care au participat la campania “6 PENTRU VIAȚĂ”  salvează viețile a sute de oameni aflați în suferință.

Primăria Sectorului 6 a iniţiat prin Centrul de Sănătate Multifuncțional “Sfântul Nectarie”, din subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, o campanie prin care s-a dorit tragerea unui semnal de alarmă și sensibilizarea opiniei publice cu privire la criza de sânge din spitale.

Mulțumim tuturor donatorilor, fără de care mesajul nostru ar fi rămas fără ecou dar și Centrului de Transfuzie Sanguină București și Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central Dr. Carol Davila pentru sprijinul și suportul tehnic pe care l-au acordat.

Sângele unui donator poate salva până la trei vieţi, ne explică Andrei Ignat, asistent la Centrul de Transfuzie Sanguină București: ”după colectare, cele trei componente majore - trombocitele, plasma şi celulele roşii din sânge - sunt separate, astfel încât acestea să poată fi transfuzate la mai mulți pacienţii cu nevoi diferite.

Reprezentanții Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila” spun că actul de a dona nu reprezintă un efort (o unitate de 450 ml sânge se reface cantitativ în 60 de minute, iar celular în 2-3 săptămâni), ci, dimpotrivă, este benefic organismului, crescând imunitatea acestuia şi scăzând considerabil riscul bolilor cardiovasculare.

Acțiunea s-a desfăşurat în zilele de 27 august  și 4 septembrie 2018, la Centrul de Sănătate Multifuncțional “Sfântul Nectarie”, situat în Bulevardul Uverturii nr. 81, Sector 6, București.

Data publicării: Joi, 6 sep 2018