Suferi de artroză? Ce tratament urmezi?

Suferi de artroză? Ce tratament urmezi?

Ce este și de ce apare?

Artroza este o boală degenerativă care nu se vindecă, dar sunt foarte multe metode prin care durerile resimțite pot fi ameliorate.

Principala cauza a apariției artrozei este stresul mecanic susținut exercitat pe suprafața articulară a cartilajului, care în timp cedează și se deteriorează. În forma avansată a bolii, cartilajul poate să dispară complet, ajungându-se la fricțiunea țesutului osos.

Cum se tratează?


O dată diagnosticat, medicul va indica anumite reguli stricte de urmat, care pot ajuta pe termen lung la îmbunătățirea calității vieții. Tratamentul include schimbarea stilului de viață, terapie fizică, medicamente sau intervenții chirurgicale.

Artroza este una dintre bolile care are ca indicație și tratamentul cu infiltrații, în scopul prevenirii degradării treptate a cartilajului articular.

Infiltrațiile articulare sunt o soluție rapidă în cazul durerii și mobilității scăzute apărute la nivelul unei articulații.

Acestea se realizează prin injectarea anumitor medicamente în articulații sau în țesuturile moi din jurul articulației.

Cel mai important factor este însă obținerea unei greutăți normale a corpului.

Pe cine poate afecta?


Cu toate că este o boală care afectează în special persoanele vârstnice, poate debuta și în tinerețe. Artroza se dezvoltă frecvent la persoanele care exercită o muncă fizică grea sau la cei care își folosesc excesiv articulațiile prin mișcări repetate. Totodată, persoanele supraponderale sunt mai expuse risului de a dezvolta artroză, față de persoanele cu o greutate normală a corpului.

Dacă ai probleme cu oasele, articulațiile, mușchii sau pur și simplu vrei un control de prevenție, nu mai aștepta, programează-te la 031.9593.

Centrul de Sănătate „Sfântul Nectarie” se află în Bulevardul Uverturii nr. 81, Sector 6, iar ortopedia este în contract cu CASMB. Astfel, consultația este gratuită, dacă te prezinți la recepție cu un bilet de trimitere de la medicul de familie.

La indicația dr. Ciurea Nicolae Marian - medic specialist ortoped, poți realiza următoarele tratamente la Centrul de Sănătate „Sfântul Nectarie”:

  • Infiltrație cu substanță vâscoelastică (acid hialuronic) cu produsul pacientului - 100 lei.
  • Infiltrație cu corticosteroizi cu produsul pacientului - 120 lei.
  • Infiltrație cu plasmă îmbogățită cu trombocite – procedura PRP – 1 ședință la 500 lei.

Data publicării: Miercuri, 23 nov 2022