Simte-te bine în propria piele! Campanie de conștientizare a efectelor razelor soarelui asupra corpului nostru

Simte-te bine în propria piele! Campanie de conștientizare a efectelor razelor soarelui asupra corpului nostru

Vara este despre căldură, concedii și soare, dar specialiștii ne avertizează că în acest an, mai mult decât până acum, izolarea, cauzată de pandemie, ne-a sensibilizat pielea la radiațiile UV.

Centrul de Sănătate “Sfântul Nectarie” oferă consultații și proceduri precum electrocauterizare și fototerapie, cu bilet de trimitere de la medicul de familie sau cu plată, în cartierul Militari.

Un efect important al pandemiei este faptul că mulți oameni nu au mai ajuns la consultații dermatologice pentru a-și verifica starea de sănătate a pielii. Un sondaj ne arată că la nivel mondial, peste 20% dintre cazurile de melanom, cel mai agresiv cancer de piele, au rămas nediagnosticate în perioada 2019-2021, întrucât peste o treime din controalele periodice pentru aluniţe nu au mai avut loc.

În Centrul de Sănătate “Sfântul Nectarie” controlul de specialitate este realizat de domnul Țoropoc Ionel, medic primar cu o bogată experiență. Medicul dermatolog recomandă un control preventiv în fiecare an, în special persoanelor care au în familie cazuri de cancer de piele, vârstnicilor, precum şi persoanelor cu ten şi ochi deschişi la culoare, blonzi sau roşcaţi şi cu multe aluniţe.

Acțiunea face parte din Campania de conștientizare a efectelor razelor solare asupra pielii, derulată de Centrul de Sănătate “Sfântul Nectarie” și prin care se dorește tragerea unui semnal de alarma în privința numărului în creștere al afecțiunilor pielii. Unul din fiecare trei cancere diagnosticate în lume este cancer de piele, iar incidenţa a crescut dramatic în ultimii ani, la fel şi mortalitatea, dar dacă este diagnosticat şi tratat în stadii incipiente, cancerul de piele poate fi vindecat.

Efectele soarelui asupra pielii noastre sunt ireversibile, iar sănătatea este în pericol. La nivel global, peste 3 milioane de cazuri de cancer de piele non-melanom sunt diagnosticate anual. Acestora li se adaugă alte 150.000 de cazuri de melanom, a căror incidenţă a crescut într-un procent 300%, în special la tineri.

Centrul de Sănătate “Sfântul Nectarie” este locul unde cetăţenii pot beneficia de consultații și tratamente medicale de calitate, decontate prin CASMB, iar persoanele cu venituri mici din comunitate, au parte de servicii medicale gratuite sau cu plată parțială.

Ne găsiți în Bulevardul Uverturii nr. 81, sector 6, vis-a-vis de Teatrul Masca.

Pentru programări sau informații suplimentare sunați la 031.9593 și 0726.150.250 sau vizitați www.nectarie6.ro.

Data publicării: Joi, 15 iul 2021