Servicii medicale accesibile în sectorul 6

Servicii medicale accesibile în sectorul 6

Când vine vorba despre sănătate, nu trebuie să existe niciun compromis. Educație pentru sănătate este misiunea asumată de Centrul de Sănătate ”Sfântul Nectarie”, care de trei ani este un reper major în comunitate, oferind servicii medicale de calitate tuturor persoanelor interesate de starea lor de sănătate.

Pornind de la ideea că nu toată lumea știe că un control preventiv poate face diferența între viață și moarte, asistenții sociali din centru au pornit la drum, din casă în casă, pentru a le aminti oamenilor că viața lor contrează, iar sănătatea trebuie prețuită și întreținută.

În cartierul Giulești împreună cu colegii noștri care se ocupă de  proiectul ”Solidar Social”, am căutat oameni care au nevoie de medic, iar noi la Centrul ”Sfântul Nectarie” oferim servicii medicale gratuite sau cu plată parțială pentru comunitatea sectorului 6.

Am mers preț de câteva ore bune, am bătut la multe uși, toți erau uimiți, nu știau că pot merge la medic, fără bani, doar dacă au buletin în sectorul 6 și venituri mici. Dar pe lângă uimire am descoperit și frică. Oamenii când aud de medic, se gândesc la boală. Sentimente de felul acesta ne motivează să continuăm, știm că doar cu ”încăpățânare” reușim să schimbăm o întreagă mentalitate: medicul trebuie vizitat periodic, nu doar în fazele acute ale diferitelor boli. Analizele medicale realizate anual pot scoate la iveală numeroase afecțiuni incipiente.

O bunică între două vârste, ne-a deschis poarta și am fost imediat înconjurați de o mulțime de copilași. În ochii lor citeam curiozitatea și un interes vădit, practic ne sorbeau fiecare cuvințel. Ne-a părut tare rău că nu avem bomboane la noi - data viitoare vom fi pregătiți. Bunica celor mici ne-a povestit pe scurt că o doare spatele, are nevoie de ochelari și de niște lucrări stomatologice, bucuroasă fiind de oaspeți. Dosarul prin care îi acordăm servicii medicale l-am constituit pe loc, iar săptămâna viitoare s-a programat la prima consultație, fapt pentru care ne-a mulțumit cu lacrimi în ochi.

Am ajuns înapoi la birouri fericiți și obosiți, plini de povești și încărcați cu energie pozitivă. Vom continua să mergem să găsim oameni care au nevoie de medic, împreună cu asistenții sociali care dau hrană în Giulești prin proiectul ”Solidar Social”, un proiect extraordinar care consolidează legătura dintre autorități și oameni.

Programări și informații suplimentare despre serviciile noastre medicale obțineți la 031.9593 / 0726.150.250 sau vizitând www.nectarie6.ro. Centrul de Sănătate ”Sfântul Nectarie” se află în cartierul Militari, pe Bulevardul Uverturii nr. 81, sector 6, vis-à-vis de Teatrul Masca!

Data publicării: Miercuri, 19 mai 2021