Sănătatea nu-i poveste!

Sănătatea nu-i poveste!

Igiena înseamnă sănătate? O întrebare la care copiii care au participat ieri, 17 iulie 2019, la Atelierul de Povești au aflat răspunsul corect. Medici de la Centrul de Sănătate Multifuncțional “Sfântul Nectarie” au poposit la Magazinul Socialxchange Crângași.

Medicul pediatru Gabriela Adriana Mateescu le-a povestit celor mici cât de fericit este organismul lor când este îngrijit și cum de fapt spălatul mâinilor este o armă redutabilă împotriva infecțiilor. Inamicii nevăzuți (virusuri, bacterii dăunătoare), care pândesc peste tot, sunt nimiciți de apă și săpun, iar curațenia înseamnă sănătate, deci mai mult timp pentru joacă.

Împreună cu medicul pediatru a venit și doctorul Andrei Niță, stomatolog. Pentru că dinții trebuie periați măcar două minute dimineața și seara, iar un periaj corect se învață, dentistul le-a arătat și explicat celor mici ce au de făcut pentru o igienă orală exemplară. Copiii s-au bucurat de micul atelier, iar la final au primit un orar care îi va responsabiliza și va contribui la crearea unei rutine sănătoase.

“Un obicei sănătos, fixat de la cele mai fragede vârste are șanse foarte mari să fie menținut pe parcursul întregii vieți. Suntem medici, dar și părinți și este datoria noastră să le explicăm celor mici ce au de făcut pentru a se proteja cât mai mult de boli”, a spus Andrei Nită.

Pe cei doi medici, dar nu numai, îi puteți găsi la Centrul de Sănătate Multifuncțional “Sfântul Nectarie”, situat în Bulevardul Uverturii, nr. 81, locul unde cetăţenii pot beneficia de consultații și tratamente medicale de calitate, decontate prin Casa Națională de Asigurări de Sănătate București, iar persoanele cu situație financiară dificilă din comunitate au posibilitatea de a accesa servicii medicale gratuite sau cu plată parțială, în funcție de venituri.

Pentru programări sau informații suplimentare, sunați la 031.9593 și 0726.150.250.

Întâlnirile cu medicii de la Centrul de Sănătate Multifuncțional “Sfântul Nectarie” au avut loc în cadrul “Atelierului de povești”, un program de vacanță dedicat copiilor din Sectorul 6.

În fiecare zi de miercuri, între orele 10.00 – 12.00, cele două sedii ale magazinelor SocialXchange, din Calea Crângași nr. 3 şi, respectiv, Aleea Lunca Cernei nr. 6A, îi aşteaptă pe copii la întâlnirea cu eroi extraordinari, locuri îndepărtate şi aventuri fantastice. Iar vocile care îi poartă pe cei mici în alte lumi aparțin seniorilor din cadrul Cluburilor de Seniori Sector 6.

Pentru înscrierea în program puteți suna la numerele de telefon 0371.525.427 sau 0725.600.885 (Magazin SocialXChange Crângaşi), 0371525992 sau 0738.191.804 (Magazin SocialXChange Drumul Taberei) sau ne puteți scrie la adresa de email office@dgaspc6.com.

În paralel cu “Atelierul de poveşti”, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 organizează în fiecare zi de miercuri şi un târg de carte în aer liber, în faţa celor două sedii amintinte mai sus.

O măsuţă sau un raft pline cu volume din literatura pentru toate vârstele şi gusturile îi vor aştepta pe cititorii care pot intra în posesia operei dorite prin intermediul unei donaţii constând în produse de strictă necesitate.
Conform principiului de funcţionare a magazinului, donaţiile vor ajunge la persoane sau familii care se confruntă cu probleme finanaciare, dar numai în schimbul prestării unor activităţi de muncă în folosul comunităţii.

Pentru mai multe informaţii, puteţi vizita pagina web a magazinului www.socialxchange.ro

Data publicării: Joi, 18 iul 2019