Proiectul SAFE – o sesiune de informare în mijlocul comunității Sectorului 6

Proiectul SAFE – o sesiune de informare în mijlocul comunității Sectorului 6

Vizitatorii Festivalului West Side Flower Fest, organizat de Primăria Sectorului 6, pot îmbina utilul cu plăcutul. Pe aleile Parcului Drumul Taberei, specialiștii proiectului SAFE îi întâmpină pe cei prezenți cu materiale informative legate de facilitățile socio-medicale gratuite de care pot beneficia.

Proiectul se adresează celor care au domiciliul în București și îndeplinesc cel puțin una din următoarele condiții:

  • Sunt vârstnici (peste 62 de ani femeie și peste 65 de ani bărbat);
  • Dețin certificat de încadrare în grad de handicap;
  • Sunt persoană de etnie romă;
  • Se află în risc de sărăcie;
  • Sunt singuri și au probleme de sănătate;
  • Provin din sistemul de protecție a copilului;
  • Sunt persoană fără adăpost.

Pentru aceste categorii sociale, proiectul SAFE oferă următoarele facilități medicale în cadrul Centrului de Sănătate Sfântul Nectarie:

  • un consult GRATUIT la medicul specialist
  • asistență și consiliere medicală.

Printre investigațiile care însoțesc consultația se află și depistarea afecțiunilor pulmonare iar la nevoie se poate beneficia, în baza recomandărilor medicului, de o radiografie GRATUITĂ.

În curând, beneficiarii proiectului vor avea la dispoziție și un aparat mamograf performant, destinat investigatiilor de specialitate.

Proiectul este coordonat de Ministerul Sănătății și derulat de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, în parteneriat cu Fundația Estuar și Centrul Multifuncțional de Sănătate Sfântul Nectarie, fiind finanțat prin programul ”Provocări în sănătatea publică la nivel european” – Mecanismul Financiar SEE 2014-2021”

Proiectul are un buget total de 1.000.000 Euro.

Pentru mai multe detalii referitoare la granturile SEE şi norvegiene, vă rugăm să vizitaţi http://ro-sanatate.ms.ro, www.eeagrants.org, www.eeagrants.ro sau www.norwaygrants.ro.

Dacă printre cei din jurul tău sunt persoane aparținând unor categorii vulnerabile, sfătuiește-i să se îndrepte fără ezitare către Centrul de sănătate multifuncțional Sfântul Nectarie.

Află cum te poți înscrie!
Sună la 021.9970.

Data publicării: Duminică, 2 iun 2024