Prevenție în sănătate intimă

Ești femeie, ești tânără, puternică și ai succes. Viața ta este așa cum îți dorești să fie, cu suișuri și coborâșuri, azi una, mâine alta. Dar oricâte lucruri ai rezolva, oricâtă treabă ai avea, nu uita de tine, ești cea mai importantă persoană din viața ta! Tu ești motorul vieții tale!

Hai să vorbim despre sănătate, despre longevitate și despre putere. Cea mai bună metodă de a rămâne în mișcare, focusată pe viață este asistența medicală preventivă.

Controlul anual la medicul ginecolog, însoțit de anumite analize, teste, pot ajuta la identificarea din timp a unor potențiale riscuri pentru sănătate, înainte ca acestea să provoace probleme mai mari.

Medicii ne spun că debutul vieții sexuale trebuie să coincidă cu prima vizită la un cabinet de ginecologie.

Prevenția primară conține o consultație la ginecologie, ecografie transvaginală și de sân și testul Papanicolau. Toate procedurile sunt nedureroase, neinvazive și rapide.

Chiar dacă te-ai vaccinat împotriva HPV, testul Papanicolau este obligatoriu pentru că ajută în depistarea timpurie a cancerului de col uterin, care astfel devine tratabil. Deși riscul de apariție a cancerului de col uterin scade odată cu vârsta, necesitatea efectuarii testelor Papanicolau nu se oprește la menopauză.

Diagnosticul de cancer (sân și col) apare mai frecvent după vârsta de 50 de ani. Depistate în stadiu incipient, multe dintre tipurile de cancer sunt tratabile în proporție de 90%. De aceea, trebuie să știi că prevenția primară, trebuie să fie însoțită de efectuarea regulată a unor teste și analize care pot detecta afecțiunile maligne, încă de la debut.

Dacă ne dorim sănătate, longevitate și putere, prevenția în sănătatea intimă trebuie să înceapă în preajma vârstei de 20 de ani și să dureze toată viața.

La Centrul de Sănătate ”Sfântul Nectarie” am pregătit un pachet complet pentru diagnosticul precoce al afecțiunilor ginecologice, esențial pentru prevenție și pentru stabilirea diagnosticului în cazul afecțiunilor ginecologice.

Pachetul este în valoare totală de 220 de lei
și conține:

  • consult,
  • ecografie transvaginală.

Pentru liniștea ta și a celor dragi, vino în Bulevardul Uverturii Nr 81, Sector 6, sună la 031.9593 pentru programare.

Data publicării: Miercuri, 29 iun 2022