Povestiri din Centrul de Sănătate ”Sfântul Nectarie”

Povestiri din Centrul de Sănătate ”Sfântul Nectarie”

Pe Anamaria am cunoscut-o în urmă cu 2 ani. Nu avea loc de muncă, era izgonită din domiciliul conjugal împreună cu fiul, dar a reușit să se refugieze în casa surorii. Muncea fără forme legale, pe brânci, pe unde se nimerea.

Fără asigurări medicale, cu domiciliul în Sectorul 6, a căutat ajutor la Centrul de Sănătate ”Sfântul Nectarie”, pentru evaluarea stării de sănătate. Sprijinul oferit în fiecare an în Centru, a ajutat-o să-și amelioreze afecțiunile cronice și să-și găsească un job cu forme legale, part-time.

Condițiile grele și lipsa resurselor i-au declanșat însă un ulcer varicos, care netratat corespunzător s-a agravat. Deja suferea de inflamarea excesivă a piciorului, cu răni care prezentau un risc mare de infecție. Fiind în imposibilitatea de a se deplasa, a rămas din nou fără loc de muncă.

Nevoită de situația ei critică, a apelat la doamna doctor Geambașu Ruxandra - medic specialist chirurgie generală, care a intervenit imediat. A curățat rănile și i-a prescris un tratament, care i-a stabilizat și ameliorat starea, urmând să revină la control.

Surpriza minunată a fost să o revedem pășind mult mai ușor, fără sprijin. Medicul, mulțumit și el de rezultat, schițează un zâmbet în tandem cu ridicarea sprâncenei: ”Ei, cum e?”

Rana dispăruse, inflamația era clar redusă și parțial nici durerea nu mai era așa de intensă.

Controlul medical s-a finalizat cu îndrumări și recomandări exacte pentru ca vindecarea să se producă cât mai repede, salvându-și piciorul și viața totodată.

Relatată de Lucica Geagulea,
asistent social la Centrul de Sănătate ”Sfântul Nectarie”

Data publicării: Miercuri, 13 iul 2022