Peste 200 de persoane s-au înscris să doneze sânge în Campania „6 pentru viață”

Peste 200 de persoane s-au înscris să doneze sânge în Campania „6 pentru viață”

Într-o singură săptămână, peste 200 de persoane s-au înscris în Campania “6 pentru viață”, din dorința de face bine și de a salva vieți! Primii care au răspuns acestei inițiative au fost preoții din cadrul Protoieriei Sector 6 Capitală, precum și enoriașii, iar pe această cale mulțumim pentru sprijin părintelui protoiereu Costel Burlacu. Alături de ei, sunt și cetățeni din București și angajați din administrația locală a Sectorului 6, care vor dona sânge în cadrul campaniei menite să sensibilizeze opinia publică cu privire la criza de sânge din România.

În acest moment, România se află pe penultimul loc în Uniunea Europeană privind donarea de sânge, cu un procentaj mai mic de 3% al celor care donează sânge în țara noastră, față de 20-30% cât este procentul în alte state europene sau de 50-60% în ţările nordice.

Campania “6 pentru viață” are loc în zilele de 27 august și 4 septembrie 2018 la Centrul de Sănătate Multifuncțional “Sfântul Nectarie” din Sectorul 6.

Înscrie-te și tu în una dintre cele două zile ale campaniei (până pe 16 august 2018) la telefon 031.9593 sau scrie-ne la office@nectarie6.ro.

Vă așteptăm în număr cât mai mare în Bulevardul Uverturii nr. 81 Sector 6, cu cartea de identitate şi cu micul dejun consumat: sandwich cu carne slabă, legume şi fructe consistente. Totodată, dacă sunteți fumători, este indicat să nu fumați înainte şi după donare, timp de o oră.

După donare, se recomandă hidratare și consum de alimente bogate în fier (pește, carne roșie, ficăței, spanac, sfeclă roșie, rodii, cereale cu adaos de fier, stafide sau fructe goji).

Data publicării: Vineri, 10 aug 2018