Pastila de sănătate - Ginecologie

Pastila de sănătate - Ginecologie

Știați că... 68% dintre femeile din țara noastră nu au auzit de infecția cu virusul HPV, iar jumătate dintre femeile care au auzit de virusul HPV nu știu sau nu cred că atât femeile cât și bărbații pot fi purtători ai virusului?

Detecția acestuia se realizează cu ajutorul testului Babeș-Papanicolau (PAP), care efectuat în fiecare an, detectează anomaliile celulelor cervicale de la nivelul colului uterin, tehnica de recoltare fiind facilă și nedureroasă.

PAP reprezintă o metoda esențială de screening pentru depistarea cancerului de col uterin, care poate fi prevenit în proporție de 80% prin testarea regulată.

Cabinetul nostru de ginecologie este în contract cu CASMB și puteți veni cu trimitere de la medicul de familie pentru un consult gratuit.

Programări sau informații suplimentare puteți obține la 031.9593 și 0726.150.250 sau vizitați www.nectarie6.ro.

Din punct de vedere al prevenției 1 din 10 femei din România declară că nu a fost la un control medical de rutină la ginecologie în ultimii 10 ani.

Conform INSP 7,5% din totalul cazurilor de cancer de col uterin diagnosticate anual în Europa provin din România. Incidența este de 3 ori mai mare decât media la nivelul Uniunii Europene. România se află pe primul loc din țările Uniunii Europene în ceea privește mortalitatea prin cancer de col uterin (14.2 la 100.000 de femei).

Data publicării: Marţi, 13 apr 2021