Osteoporoza poate fi diagnosticată în Sectorul 6

Osteoporoza poate fi diagnosticată în Sectorul 6

Primăria Sectorului 6, prin Centrul de Sănătate Multifuncțional ”Sfântul Nectarie” pune la dispoziția persoanelor defavorizate din comunitate investigația - Dual Energy X-ray Absortiometry - DEXA, o metodă noninvazivă, care depistează osteoporoza și  nu necesită o pregătire specială sau administrarea vreunei substanțe de contrast.

Persoanele nevoiașe cu domiciliul în sectorul 6 pot realiza această investigație în mod gratuit sau cu plată parțială, în urma analizei veniturilor la Biroul de Asistență Socială din cadrul centrului.

Osteoporoza - boala oaselor poroase și fragile apare de 3 ori mai frecvent la femei comparativ cu barbatii și afectează în special persoanele trecute de 45-50 de ani. Cu toate acestea poate fi prevenită cu success, iar dacă este depistată într-o fază incipientă, eficiența terapeutică este cu atât mai mare.

Diagnosticarea, tratarea și monitorizarea osteoporozei se realizează în Sectorul 6 cu ajutorul investigației imagistice de înaltă performanță numită DEXA sau osteodensitometrie.  Rezultatele măsurate sunt precise, iar expunerea la razele X este minimă.

Ne găsiți în bulevardul Uverturii Nr 81, de luni până vineri în intervalul orar 08.00-20.00, iar pentru programări sunați la 031.9593 și 0726.150.250 sau completați formularul de programare online.

Data publicării: Marţi, 8 sep 2020