Se anunță noi zile caniculare. Punctele de prim ajutor din Sectorul 6 sunt pregătite să îi sprijine pe cei afectați de căldură

Se anunță noi zile caniculare. Punctele de prim ajutor din Sectorul 6 sunt pregătite să îi sprijine pe cei afectați de căldură

În primele 2 zile cu temperaturi caniculare, peste 150 de persoane au beneficiat de sprijinul celor 7 puncte de prim ajutor care funcționează pe raza Sectorului 6.

Aflate în coordonarea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, punctele sunt dotate cu climatizare, apă potabilă gratuită și aparate de măsurare a tensiunii arteriale.

În zilele cu temperaturi care depășesc 35 de grade la umbră, punctele funcționează în intervalul orar 10.00 – 18.00, fiind amplasate în următoarele locații:

Medicul cardiolog Georgeta Florentina Ursu, de la Centrul de Sănătate Sfântul Nectarie, le recomandă tuturor persoanelor și, în special, celor care suferă de afecțiuni cardiovasculare să evite deplasările pe timpul zilei, să poarte pălării sau umbrele care protejează de soare, să nu depună efort și să se hidrateze corespunzător.

Cei care resimt efectele căldurii asupra organismului sunt îndemnați să se adreseze medicilor de familie sau celor specialiști care îi au în evidență.

Prevenția este cea mai importantă și cea mai benefică atitudine în fața valurilor de căldură, consideră doamna medic cardiolog.

 

Data publicării: Luni, 10 iun 2024