Măsuri de prim-ajutor pentru persoanele vârstnice din Sectorul 6

Măsuri de prim-ajutor pentru persoanele vârstnice din Sectorul 6

Peste 50 de persoane vârstnice care frecventează Clubul Seniorilor ”Mihai Eminescu” au primit vizita reprezentanților Institutului Român pentru Drepturile Omului (IRDO), ai Centrului de Sănătate Multifuncțional „Sfântul Nectarie” și ai Crucii Roșii Sector 6.

Cei prezenți au fost informați cu privire la aplicarea corectă a măsurilor de prim-ajutor în cazuri de arsuri, accident vascular cerebral, infarct, entorse, fracturi, înec cu un corp străin, epilepsie etc. și importanța adoptării unei atitudini responsabile față de propria stare de sănătate, precum și necesitatea consultării unui cadru medical, în cazuri de accident, chiar și minor.

Acțiunea face parte din Campania ”Dreptul la sănătate! Măsuri de prim ajutor pentru persoanele vârstnice din Sectorul 6”, campanie derulată de Centrul de Sănătate Multifuncțional ”Sfântul Nectarie” în parteneriat cu Institutului Român pentru Drepturile Omului și Crucea Roșie Sector 6. Campania propune seniorilor din comunitate discuții tip informare și dezbatere privind aplicarea măsurilor de prim ajutor. Totodată, cei prezenți au aflat despre serviciile medicale puse la dispoziție de către Centrul de Sănătate Multifuncțional ”Sfântul Nectarie”, precum și despre faptul că persoanele cu venituri mici pot accesa aceste servicii în mod gratuit sau cu plată parțială, în funcție de venituri.

Reprezentantul IRDO, prima instituție de drepturile omului din România, având ca misiune protejarea și promovarea drepturilor omului, a vorbit despre dreptul la sănătate, drept fundamental, înscris în Constituție.

Campania se va derula până în luna octombrie, iar pentru a deveni membru și a participa, solicitantul se poate adresa direct la unul dintre cele 6 cluburi de seniori, fiind necesar un talon de pensie, precum si dovada fapului că domiciliază în Sectorul 6.

Mai multe informații despre campaniile noastre puteți afla aici.

Data publicării: Luni, 20 mai 2019