Măsuri adoptate de autorităţile locale ale Sectorului 6 în contextul epidemiei de coronavirus

 Măsuri adoptate de autorităţile locale ale Sectorului 6 în contextul epidemiei de coronavirus

În vederea prevenirii răspândirii infecţiei cu  CoVid – 19, Primăria Sectorului 6, prin Directia Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, a procedat la igienizarea şi dezinfectarea tuturor spaţiilor aflate în subordine, inclusiv birourile unde personalul îşi desfăşoară activitatea sau centrele destinate diferitelor categorii de beneficiari.

De asemenea, echipe special desemnate şi echipate corespunzător s-au prezentat la domiciliul persoanelor aflate în regim de autoizolare pentru a le distribui saci speciali pentru gunoi şi materiale informative.

 

În acelaşi context, vineri, 13 martie 2020, au fost distribuite către populaţie 1095 măşti medicinale de protecţie, prin intermdiul celor 9 centre de informare și asistență din Sectorul 6, aflate în subordinea autorităţii locale. Numărul total de măşti puse la dispoziţia cetăţenilor de la începutul săptămânii se ridică la suma de 4210 bucăţi.

 

„În această perioadă, recomandăm cetăţenilor Sectorului 6 să respecte măsurile stabilite de autorităţi pentru prevenirea răspândirii infecţiei cu coronavirus: evitaţi ieşirile în locuri aglomerate; spălați-vă des pe mâini folosind apă și săpun sau soluție alcoolică de curățat pe mâini; acoperiți-vă gura și nasul cu o mască medicală, batistă atunci când tușiți sau strănutați; evitați contactul personal apropiat cu persoanele ce prezintă febră și tușesc sau strănută”, a declarat primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu.

Data publicării: Sâmbătă, 14 mar 2020