SAFE – Un nou proiect pentru comunitate a fost lansat în Sectorul 6

 Lansarea proiectului SAFE – Sănătate, Accesibilitate, Facilitate, Educatie

SAFE – Sănătate, Accesibilitate, Facilitate, Educatie - Un proiect în domeniul sănătății, cu finanțare nerambursabilă, pentru categoriile sociale vulnerabile din Regiunea București -

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, în parteneriat cu Fundația Estuar și Centrul de Sănătate Sfântul Nectarie, derulează Proiectul SAFE – Sănătate, Accesibilitate, Facilitate, Educatie, proiect ce vizează oferirea unui pachet complex de servicii integrate de sănătate pentru locuitorii din București.

Peste 4000 de persoane aparținând grupurilor vulnerabile, din care 800 persoane de etnie romă, vor beneficia astfel de măsuri de informare și prevenție în domeniul sănătății.

Concret, activitățile proiectului vor viza:

  • Înființarea unei secții de radiologie în cadrul Centrului de Sănătate Sfântul Nectarie.
    Noua secție va deservi pe termen lung populația vulnerabilă din București, cu prioritate din Sectorul 6 al Capitalei.
  • Acordarea de servicii medicale de prevenție pentru 4000 de persoane vulnerabile, din care 800 de persoane de etnie romă, din București, cu prioritate din sectorul 6 al Capitalei.
    Persoanele admise în proiect vor beneficia de servicii gratuite de screening de sănătate și radiologie.
  • Acordarea de servicii terapeutice de sănătate mintală pentru 100 de persoane cu diagnostic psihiatric (dintre care 20% de etniromă) și 50 de aparținători ai acestora.
    Se vor acorda servicii de consiliere psihiatrică, psihologică și socială în cadrul unor sesiuni de grup sau individuale pentru cei 100 de beneficiari direcți, precum și un program de psihoeducație în domeniul sănătății mintale pentru cei 50 de aparținători
  • Formarea a 50 de persoane din sistemul sanitar, cu scopul dezvoltării competențelor profesionale, comunicării eficiente cu membrii grupurilor vulnerabile și oferirii de servicii medicale îmbunatățite.
    Se va realiza o analiză a nevoilor de formare pentru personalul medical, pe baza acesteia fiind organizate sesiuni de formare profesionala, ținând cont de specificul fiecărui specialist in parte: medici, asistente medicale, recepționeri etc.
  • Două campanii de informare și sensibilizare pentru creșterea gradului de conștientizare privind accesul la servicii medicale preventive în rândul categoriilor vulnerabile.
    Se vor aborda subiecte precum: prevenirea bolilor respiratorii (incluzând boala TBC), menținerea sănătății populației din grupurile vulnerabile în general, și a persoanelor cu probleme de sănătate mintală în particular.

Proiectul este derulat de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, în parteneriat cu Fundația Estuar și Centrul de Sănătate Sfântul Nectarie, fiind finanțat prin programul ” Provocări în sănătatea publică la nivel European” – Mecanismul Financiar SEE 2014 – 2021, derulat de Ministerul Sănătății.

Proiectul se va derula pe o perioadă de 18 luni, având un buget total de 986.448 Euro.

Pentru mai multe informații și înscrieri ne puteți contacta la numărul de telefon 021.9970 sau la adresa de email office@dgaspc6.com.

Pentru  mai  multe detalii  referitoare  la  granturile  SEE  şi norvegiene, vă rugăm să vizitaţi
ro-sanatate.ms.ro, www.eeagrants.org, www.eeagrants.ro,  sau www.norwaygrants.ro.

Data publicării: Luni, 19 dec 2022