În România, la 30 de minute, o persoană suferă un infarct!

În România, la 30 de minute, o persoană suferă un infarct!

Principala cauză de mortalitate în lume o constituie bolile cardiovasculare. Ziua Mondială a Inimii este celebrată pentru a trage un semnal de alarmă asupra conștientizării faptului că sănătatea este o “stare de bunăstare fizică, mentală si socială completă”, conform Organizatiei Mondiale a Sănătății (OMS).

Cu ocazia zilei de 29 septembrie, Ziua Mondială a Inimii, Centrul de Sănătate “Sfântul Nectarie”, se alătură campaniilor de conștientizare a factorilor de risc care duc la apariția bolilor cardiovasculare, pledând pentru schimbarea obiceiurilor nesănătoase și vizitarea medicului în mod regulat pentru un control preventiv.

Astfel, prin intermediul campaniei ”Mișcare pentru Sănătate”, derulată de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, în ultima săptămână din luna septembrie, personalul medical al Centrului de Sănătate “Sfântul Nectarie” vă așteaptă în parc, pentru a vă monitoriza tensiunea arterială și pentru a vă reaminti că un control medical periodic îți poate salva viața!

Timp de trei ore, începând cu ora 9.00 vă așteptăm după cum urmează:

  • Parcul Drumul Taberei – luni 27 septembrie și miercuri 29 septembrie,
  • Parcul Crângași – marți 28 septembrie,
  • Parcul Timișoara – joi 30 septembrie,
  • Parcul Constantin Brâncuși ANL – vineri 01 octombrie.


La cabinetul de cardiologie doamna Ursu Georgeta Florentina – doctor în medicină, reputat medic primar cardiolog, specialist în medicină generală, având competențe în ecografie, vă așteaptă la un control. Pentru programările cu bilet de trimitere de la medicul de familie, controlul este gratuit, fiind decontat prin Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

Ne găsiți în  Bulevardul Uverturii nr.81, vis-a-vis de Teatrul Masca. Pentru programări și informații suplimentare ne puteți contacta la numerele de telefon 031.9593/0726.150.250 sau pe site-ul www.nectarie6.ro.

Data publicării: Luni, 20 sep 2021