Gura lumii vindecă durerile de cap? Ce afecțiuni pot ascunde?

Gura lumii vindecă durerile de cap? Ce afecțiuni pot ascunde?

În ziua de azi tindem să ne ”tratăm” singuri de multe afecțiuni, având impresia că ne pricepem. Părerile vecinilor, întâmplările rudelor și tot internetul contribuie de multe ori decisiv la decizia de a înghiți pastile neprescrise de un medic, în speranța unei vindecări. Chiar dacă se poate ameliora durerea de cap este un simptom ce trebuie investigat la doctor.

Vino la un consult de specialitate, la cabinetul Medicină Internă al Centrului de Sănătate “Sfântul Nectarie” situat în Bulevardul Uverturii Nr. 81, Sector 6. Consultația este gratuită dacă ai bilet de trimitere de la medicul de familie.

Sună la 031.9593 pentru o programare sau intră pe www.nectarie6.ro/despre/specialitati/medicina-interna, completează formularul și te sunăm noi.

Durerea de cap sau cefaleea poate fi resimțită ca o durere ascuțită, o jenă sau o durere pulsatilă localizată pe una sau pe ambele părți ale capului, izolată într-o anumită zonă și poate dura minute, ore sau zile întregi.

Durerea de cap este un simptom pe care n-ar trebui să-l tratăm cu indiferență. Cauzele lui pot fi multiple și sunt destul de greu de identificat.

Durerea de cap se poate dezvolta brusc sau treptat și poate fi cauza stresului, a odihnei insuficiente, a unei probleme emoționale sau a unei condiții medicale preexistente (hipertensiune arterială, anxietate sau depresie), datorită deshidratării, consumului de alcool, poluării, consumului de cafea și nicotină, dar și a dezechilibrelor hormonale. Mergi la medic, nu te trata după ureche!

Durerea de cap poate fi un simptom pentru anumite afecțiuni:

  • Afecțiuni oculare,
  • Dezechilibre hormonale,
  • Alergii,
  • Anevrism,
  • Sinuzită,
  • Edem cerebral,
  • Tumori cerebrale.

Data publicării: Miercuri, 21 dec 2022