Endocrinologie în cartierul Militari

Endocrinologie în cartierul Militari

Ai probleme cu tiroida? Vino la Centrul de Sănătate “Sfântul Nectarie”, unde domnul Radu Mihalca, medic primar endocrinologie, doctor în medicină, având competențe în ecografie, te așteaptă, de luni până vineri, între 8.00-15.00, pentru un consult.

Solicită cât mai repede o programare la endocrinologie dacă te confrunți cu: oboseală, pierderea poftei de mâncare, creștere sau scădere inexplicabilă în greutate, puls lent, gușă, căderea părului, dureri articulare sau musculare, este posibil să suferi de tiroidă.

Sună la 031.9593, 0726.150.250, 0728.105.569 pentru o programare la Endocrinologie la Centrul de Sănătate “Sfântul Nectarie”, din Bulevardul Uverturii nr. 81, sector 6. Consultația este gratuită, dacă ai trimitere de la medicul de familie.

Tiroida este o glandă endocrină în formă literei H, situată la baza gâtului, ce nu depășește 30 de grame la o persoană adultă.

Glanda tiroidă influențează modul în care funcționează celula, tesutul sau organul, de la muschi, oase și piele la tractul digestiv, creier și inimă, pe scurt tot organismul.

Femeile sunt mai predispuse la a dezvolta o boală de tiroidă, una din opt femei poate suferi de tulburări tiroidiene pe parcursul vieții.

Tiroida contribuie la controlul ciclului menstrual, prea mulți sau prea puțini hormoni tiroidieni pot face ca menstruația să fie usoară, abundentă sau neregulată.

Tiroida poate determina amenoree (oprirea nefirească a menstruatiei pentru câteva luni sau mai mult). O dereglare a tiroidei nedignosticată la timp și netratată poate instala menopauza timpurie (înainte de 40 de ani) sau dificultăți în a ramâne însarcinată.

Puțină lume știe că o tulburare a tiroidei apărută în timpul sarcinii poate determina probleme de sănătate pentru mama și pentru făt. Ai grijă de sănătatea ta!

Tiroida

Data publicării: Miercuri, 17 nov 2021