De ce este indicat să faceți controlul endocrinologic!

De ce este indicat să faceți controlul endocrinologic!

Data publicării: Vineri, 8 oct 2021

Interviu cu medicul endocrinolog al Centrului de Sănătate ”Sfântul Nectarie”, Dr. Mihalca Radu

Menopauza reprezintă încetarea funcției ovariene și apare prin „consumarea” numărului de foliculi din ovare. După instalarea menopauzei, crește riscul dezvoltării unor afecțiuni medicale, cele mai frecvente sunt: bolile cardiovasculare și osteoporoza.

Osteoporoza este o boală “tăcută”, nu se manifestă clinic, examenele de laborator sau radiologice pot fi normale, dar, prin creșterea fragilității oaselor, acestea se pot fractura ușor, în urma unor traumatisme minime.

În rândul pacienților cu cancer de sân și de prostată, pierderea osoasă este mai frecventă, ducând la instalarea osteoporezei.

Pentru că sunt afecțiuni sau tratamente care pot afecta rezistența osoasă, medicii specialiști recomandă consult endocrinologic și scanarea DEXA pentru pacientele care intră sub incidența acestei boli, fiind cea mai eficientă metodă de diagnostic, non - invazivă și nu prezintă niciun risc pentru pacient.

La Centrul de Sănătate ”Sfântul Nectarie” investigația DEXA este 50 de lei /segment! Clinica este în contract cu CNAS.

Ne găsiți în Bulevardul Uverturii nr. 81, sector 6, cartier Militari, vis-à-vis de Teatru Masca.

Pentru informații sau programări vă rugăm să sunați la 031.9593/ 0726.150.250/ 0728.105.569 sau vizitați www.nectarie6.ro.