Dacă ar putea, cel mic ți-ar spune că preferă laptele tău!

Dacă ar putea, cel mic ți-ar spune că preferă laptele tău!

La naștere, bebelușul se trezește într-o lume cu totul nouă pentru el și pentru care nu este pregătit. Camera lui, pătuțul, reorganizarea locuinței, nopți nedormite, scutece, băița, plimbarea, hrănirea, toate sunt noi pentru el, dar și pentru tine ca mama și trebuie integrate, de acum  fac parte din viața voastră. Viață care nu mai este de cuplu, ci de familie.

Proaspătul membru al familiei a sosit acasă cu noi întrebări, dar nu-ți face griji, te vei descurca foarte bine. Cel mic te preferă și se liniștește dacă îi îndeplinești câteva nevoi de bază: hrană, scutec curat, vocea ta și cam atât.

Dacă nu știai, alăptarea la sân fundamentează legătura mamă - copil şi reduce tulburările emoţionale. De fapt, alăptarea nu este despre lapte, ci despre legătura care se sudează în timpul procesului. O mamă știe ce este cel mai bine pentru copilul ei și are dreptul să găsească soluția potrivită de hrănire, fără a trece prin presiuni suplimentare din exterior.

Totodată, interesant este faptul că alăptarea la sân reduce riscul morţii subite a sugarului, a alergiilor şi a astmului bronşic.

În primul an de viață cel mic are nevoie de vizite regulate la medic, iar pediatrul trebuie să fie blând, dedicat și un bun comunicator.

Doamna Dr. Mateescu Adriana - medic primar pediatru este medicul ideal, pe care îl puteți găsi doar la Centrul de Sănătate “Sfântul Nectarie”, în Bulevardul Uverturii nr. 81, Sector 6. Aici, cabinetul de Pediatrie dispune de aparatură necesară unui control complet pentru cel mic.

Investim permanent în aparatura cabinetului, astfel încât cu ajutorul ecografului color de ultimă generație realizăm ecografii de abdomen total, superior și/sau inferior, ecografii de șold pentru sugari, ecografii părți moi (ganglioni).

Pentru programări sună la 031.9593.

Data publicării: Joi, 4 aug 2022